Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ – Η ΠΡΩΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ: «Η Ελλάδα ύψωσε το ανάστημά της στην ΕΕ»


kosachev_konstantin
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιτρέψει να συνεχίσει την πολιτική του, δηλαδή χωρίς να διακοπεί η συνεργασία με την ΕΕ, να υπολογιστούν στο μέγιστο δυνατό τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών της ρωσικής Άνω Βουλής Κονσταντίν Κοσατσιόφ.
“Υπάρχει η αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί όπως και πριν την υποστήριξη των ψηφοφόρων, παρά τη σοβαρή διάσπαση στο κόμμα του”, είπε ο Ρώσος γερουσιαστής σε ένα πρώτο σχόλιο για το αποτέλεσμα των εκλογών.
Κατά τον Κ.Κοσατσιόφ η Ελλάδα είναι φυσικά απίθανο να ακολουθήσει οδό εξόδου από την ΕΕ, ωστόσο η νίκη του Α.Τσίπρα σημαίνει ότι “η Ελλάδα ύψωσε πλήρως το ανάστημά της” και ότι “η επιβολή των Βρυξελλών, στην οποία συνήθισαν οι μικρές χώρες της ΕΕ, έχει τα όριά της”, επισημαίνει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι.
Ο Ρώσος γερουσιαστής θεωρεί ότι η νίκη Τσίπρα είναι “προσωπική του επιτυχία, επιτυχία του κόμματός του και παράδειγμα του αυξανόμενου αυτοπροσδιορισμού της Ελλάδας εντός της ΕΕ”, εκτιμά μάλιστα ότι η ελληνική θέση “θα καταστεί παράδειγμα για άλλες χώρες της ΕΕ”. ellada-russia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου