Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Σχέδιο Ρωσίας να χαλάσουν τα σχέδια των ΗΠΑ στην Μ. Ανατολή (BINTEO)

putinn
Οι διαρκείς εξελίξεις στην Μ. Ανατολή έχουν κάνει σαφή πλέον την ύπαρξη ενός μεγαλύτερου σχεδίου, καθώς πλέον η Μ. Ανατολή και η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι παρά μια μεγάλη σκακιέρα, όπου Ρωσία και ΗΠΑ πραγματοποιούν τις κινήσεις τους προς εξυπηρέτηση των ατομικών τους συμφερόντων.
Πιο αναλυτικά, η Ρωσία φαίνεται να κινείται όλο και πιο δραστικά, αποτελώντας πλέον πρωταγωνιστή των γεγονότων, έχοντας ως σκοπό την ενοποίηση των δυνάμεων του ρωσικού στρατού με τους Ιρανούς φρουρούς της επανάστασης, ενώ ταυτόχρονα διαλύει κάθε ίχνος του ISIS, ώστε να μπορέσει να βγει νικήτρια στην μάχη για τον έλεγχο των κοιτασμάτων της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.
Οι ενισχύσεις που στέλνει η Ρωσία επί συριακού εδάφους μεγαλώνουν μέρα με την μέρα, καθώς έχουν ήδη αποσταλεί 2.500 ειδικοί στρατιωτικοί  εμπειρογνώμονες και στρατιώτες, μια σειρά από σύγχρονα οπλικά συστήματα, μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνά κανείς την σύσταση μεγάλης στρατιωτικής βάσης των Ρώσων στη Συρία. Οι παραπάνω ενισχύσεις δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου, αφού αναμένεται να αναπτυχθούν ακόμα μεγαλύτερες στρατιωτικές μονάδες οι οποίες θα υποστηρίζονται από την Ρωσική Πολεμική Αεροπορία.
Η συγκεκριμένη φάση του ρωσικού σχεδίου αποτελείται από δύο μέρη:
  • Πρώτο μέρος αποτελεί η ενίσχυση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή, με παράλληλη απελευθέρωση των συριακών εδαφών και  πόλεων.
  • Δεύτερο μέρος αποτελεί η διάλυση του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και όλων των άλλων ομάδων των  εξτρεμιστών στην Συρία, χωρίς καμία εξαίρεση, συμπεριλαμβανομένων και των ανταρτών της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης FSA. 
Η Ρωσία σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεν φαίνεται να αισθάνεται οτι υπάρχει οποιοσδήποτε είδους περιορισμός των κινήσεών της, αφού έχει αποφασίσει να διεξάγει πόλεμο κατά της  παγκόσμιας τρομοκρατίας, αποκτώντας έτσι  το «ηθικό δικαίωμα» να επέμβει και στο Ιράκ αλλά και οπουδήποτε αλλού κρίνει αυτή.
Συγκεκριμένα ανώτερος Ρώσος αξιωματικός δήλωσε: «Το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν ότι η προηγμένη στρατιωτική τεχνολογία, η οποία καταφθάνει συνεχώς προς την  Συρία, μπορεί να παραδοθεί  στα χέρια της σιιτικής οργάνωσης της Χεζμπολάχ. Για μας είναι σαφές ότι η μοίρα της Δαμασκού και της «Χεζμπολάχ» είναι στρατηγικά συνδεδεμένη. Σε κάθε όπλο που έχει  το Ιράν στην Συρία, υπάρχει και μια Χεζμπολάχ. Σε απάντηση στο γεγονός ότι το Ισραήλ ανησυχεί για συμφέροντα της δικής του  εθνικής   ασφάλειας,  μπορεί να προβληθεί  το γεγονός ότι απειλείται άμεσα η Ρωσία και η δική της εθνική ασφάλεια, από την  απειλή της εξάπλωσης της τρομοκρατίας. Η Ρωσία δεν διεξάγει μια  μεμονωμένη μάχη, αλλά διεξάγει έναν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στην Συρία και αλλού στο έδαφος του εχθρού. Ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει και δεν θα εγκαταλείψει  αυτόν τον πόλεμο, ανεξάρτητα από την πιθανή διεθνή πίεση».





voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου