Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Έκτακτο! Ο Σόιμπλε ετοιμάζει κάτι πίσω από την πλάτη μας

soible

Ένα ανεπίσημο έγγραφο το οποίο λέγεται πως έφτασε στο κατώφλι των γραφείων της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, τονίζει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σκέφτεται σχέδιο χρεοκοπίας ορισμένων χωρών που ανήκουν στην  Ευρωζώνη.
Στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε να μπουν ορισμένοι κανόνες με τους οποίους θα μπορεί να χρεοκοπήσει μια χώρα εντός της νομισματικής ένωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σχεδιάζει σε αυτό το έγγραφο μια διαδικασία αναδιάρθρωσης των χρεών μιας χώρας. Ειδικότερα, στα κρατικά ομόλογα των χωρών της Ευρωζώνης θα πρέπει να περιλαμβάνεται ένας όρος, βάσει του οποίου οι ομολογιούχοι θα συμμετέχουν σε ένα πιθανό κούρεμα του χρέους. Αμέσως μόλις η χώρα αυτή λάβει οικονομική βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας θα πρέπει να δίνεται παράταση χρόνου ωρίμανσης των ομολόγων της. Επίσης θα πρέπει να γίνεται επεξεργασία και διερεύνηση της βιωσιμότητας του χρέους της εν λόγω χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Στο συγκεκριμένο έγγραφο ο κ. Σόιμπλε θίγει τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τονίζοντας ότι δε γίνεται να φέρει ευθύνη για τον έλεγχο των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών και παράλληλα να ασκεί νομισματική πολιτική.




voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου