Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Έγγραφο Wikileaks - "Η Μέρκελ σκεφτόταν τους BRICS για την ελληνική διάσωση το 2011"!



Image
Απίστευτο αλλά όπως όλα δείχνουν αληθινό. Η Γερμανία και η Μέρκελ επεξεργάζονταν σχέδιο το 2011 για την “διάσωση” της Ελλάδας, μέσω προγράμματος που θα χρηματοδοντούνταν από τους BRICS,που αποτελούνται από Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική! Η αποκάλυψη προέρχεται από έγγραφα που δημοσιεύουν ταWikiLeaks και στα οποία υπάρχουν αναφορές υποκλοπών συνομιλιών έμπιστου συμβούλου της Μέρκελ από βρετανικές μυστικές υπηρεσίες!
Σύμφωνα με το έγγραφο, που αναφέρεται σε υποκλοπή της 14ης 
Οκτωβρίου 2011 το Βερολίνο ήταν έτοιμο να υποστηρίξει την δημιουργία ενός ειδικού ταμείου στο οποίο θα συμμετείχαν το ΔΝΤ αλλά και οι BRICS. Στόχος η συγκέντρωση κεφαλαίων για το σκοπό της ενίσχυση της ευρωζώνης σε “επιχειρήσεις διάσωσης”. Οι βρετανοί “άκουγαν” τα όσα έλεγε ο σύμβουλος της Μέρκελ για τις υποθέσεις της ΕΕ Nikolaus Meyer-Landrut , ο οποίος υποστήριζε ότι “η ελληνική κυβέρνηση της εποχής δεν θα μπορούσε να είναι αξιόπιστη για την επιβολή συμφωνηθέντων όρων σε συμφωνία διάσωσης” και ζητούσε την εγκατάσταση “ομάδας” στην Αθήνα.

Βέβαια και μόνο η σκέψη για χρησιμοποίηση των 
BRICS για την “ελληνική διάσωση” το 2011, μοιάζει παράδοξη. Ειδικά όταν σήμερα η Αθήνα κατηγορείται από πολλούς για την “ανοιχτή πόρτα” που έχει αφήσει προς τους BRICS. Την αποκάλκυψη του εγγράφου κάνει το Sputnik.


phgh:http://greeknation.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου