Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

GAME IS OVER για τους ΝΑΙ .Τρεις και χωρίς το κολονάτο ποτήρι στην χθεσινή συγκέντρωση !


Κάτι η ηχηρή ήττα στο δημοψήφισμα, κάτι η διαφαινόμενη υπογραφή συμφωνίας, κάτι η εμφάνιση του Στ. Θεοδωράκη σε ρόλο κυβερνητικού εταίρου και η χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα δεν θύμιζε σε τίποτα τον όγκο των περασμένων συγκεντρώσεων των «Μένουμε Ευρώπη». Ενδεικτική ήταν και η απουσία πρωτοκλασάτων κομματικών στελεχών της αντιπολίτευσης.

Γύρω στις 8 το απόγευμα ο κόσμος του «ναι» και του «πάση θυσία στο ευρώ» ήταν ακόμη ελάχιστος και το ενδιαφέρον των διεθνών τηλεοπτικών δικτύων που βρίσκονταν εκεί είχε τραβήξει η αλλαγή φρουράς στον Αγνωστο Στρατιώτη.
Στη συνέχεια άρχισε να συγκεντρώνεται περισσότερος κόσμος, κρατώντας ελληνικές και ευρωπαϊκές σημαίες, κατά μήκος της λεωφόρου Βασ. Αμαλίας όπου και περιοριζόταν η συγκέντρωση.
Δεν άκουγες συνθήματα, έβλεπες μόνο πηγαδάκια στα οποία επικρατούσε κυρίως η απογοήτευση για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και η συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις.
Ενας άνδρας με άγχος έλεγε «αντίο Ευρώπη» και μονολογούσε ότι «αν δεν τα βρούνε, κλείνει η πόρτα».
Εκεί ήταν βέβαια και οι μικροπωλητές που πουλούσαν σημαίες και σφυρίχτρες ή μπίρες και νερά και οι οποίοι είναι παρόντες σε όλες τις συγκεντρώσεις της τελευταίας περιόδου, με το εμπόρευμά τους απλώς να προσαρμόζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κόσμου που κάθε φορά συγκεντρώνεται.
Παλμός από τέσσερις
Τη γενικότερη ηρεμία του πλήθους έσπαγε πού και πού μια τετραμελής ομάδα που, κρατώντας σημαία της Ε.Ε., φώναζε συνθήματα όπως «Ελλάς-Ευρώπη-Δημοκρατία», «όχι άλλα ψέματα», «εθνική ενότητα», «συμφωνία τώρα!», τα οποία εναλλάσσονταν με το «με ένα ευρώ, παιδιά!», «σφυρίχτρα ένα ευρώ!» που φώναζαν οι μικροπωλητές.
Το κλίμα άρχισε να γίνεται πιο ζωηρό γύρω στις 8.30, όταν ένας άνδρας στάθηκε μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη και με ντουντούκα φώναξε «ελάτε πιο μπροστά να οργανωθούμε».
Τότε άρχισε να λέει συνθήματα όπως «θέλουμε Ευρώπη» και «κάτω η χούντα της δραχμής», τα οποία επαναλάμβαναν κάποιοι λίγοι που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά του υπακούοντας στο κέλευσμα της οργάνωσης.
Οταν τα συνθήματα σταματούσαν, ο άνδρας έβαζε στο στόμα τη σφυρίχτρα και φύσαγε, με τους συγκεντρωμένους που ήταν μπροστά του να απαντούν με τον ίδιο θορυβώδη τρόπο.
Το χάι λάιτ όμως ήταν όταν ο επικεφαλής της συγκεκριμένης ομάδας διαδηλωτών στράφηκε προς το Κοινοβούλιο φωνάζοντας από την ντουντούκα «έβγα έξω!». Υποθέτουμε ότι απευθυνόταν στον πρωθυπουργό.


phgh:http://papatzides.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου