Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Ο Δήμος Αθηναίων εξετάζει έκτακτα μέτρα και για τα νεκροταφεία



Συζήτηση σχετικά με έκτακτα μέτρα και για τα νεκροταφεία άνοιξε στο Δήμο της Αθήνας, ο οποίος θα αποφασίσει τη Δευτέρα με ψηφοφορία μέσω e-mail.
Με ψηφοφορία μέσω e-mail θα αποφασίσει σχετικά με έκτακτα μέτρα για τα νεκροταφεία ο Δήμος της Αθήνας. 

Με εισήγηση της δημοτικής αρχής το δημοτικό συμβούλιο καλείται να εγκρίνει τη διάνοιξη 372 τάφων τριετούς χρήσεως στο Γ’ Κοιμητήριο «εν όψει της έναρξης λειτουργίας της εξωστρεφούς εφαρμογής διαχείρισης των Κοιμητηρίων του Δήμου Αθηναίων και αντιμετώπισης δυσμενών συνεπειών λόγω πανδημίας κορωνοϊού ».
Στην εισήγηση δινεται μια ενδεικτική εικόνα για την πληρότητα των κοιμητηρίων του Δήμου:
  • Α’ Κοιμητήριο η διαθεσιμότητα είναι μεγάλη σε ταφές τριετούς χρήσεως και οι διαθέσιμοι τάφοι υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 300. Πρόκειται όμως για κοιμητήριο με υψηλές τιμές χρήσης.
  • Β’ Κοιμητήριο η διαθεσιμότητα είναι ελάχιστη και εξαρτημένη πλήρως από τον αριθμό των εκταφών μετά την λήξη της τριετίας, χωρίς περιθώριο δημιουργίας νέων τάφων λόγω έλλειψης ελεύθερου χώρου.
  • Γ’ Κοιμητήριο η διαθεσιμότητα είναι ελάχιστη και εξαρτημένη πλήρως από τον αριθμό των εκταφών μετά την λήξη της τριετίας με περιθώριο δημιουργίας νέων τάφων λόγω ύπαρξης ενός τελευταίου ελεύθερου τμήματος στο παλαιότερα αναφερόμενο Στρατιωτικό Τμήμα.


el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου