Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Με το ξεπούλημα της Μακεδονίας ανοίγει άλλη μία ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ για τον ελληνισμό



Εν απουσία σοβαρής εξωτερικής πολιτικής και εγκλωβισμένη σε επικίνδυνα αδιέξοδα, η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να 
προβεί σε άλλο ένα ολέθριο εθνικό λάθος, αμέσως μετά την Μακεδονία.
Και μόνο στις συζητήσεις περί αποδοχής από την Αθήνα του ονόματος «Μακεδονία» για τα Σκόπια,
οι…ορέξεις των «καλών μας γειτόνων» έχουν ανοίξει για τα καλά, ακόμη κι αν η ελληνική κυβέρνηση προσποιείται πως «όλα βαίνουν καλώς».
 Του Άρη Δημόπουλου
 Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι το χθεσινό «άδειασμα» του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, προς τον Έλληνα ΥΠΕΞ, με αφορμή την συζήτηση για το Τσάμικο ζήτημα.
Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό πως -σύμφωνα τουλάχιστον με το Μέγαρο Μαξίμου- καμία πλευρά σε ανώτατο επίπεδο δεν έχει θίξει το «θέμα της Τσαμουριάς». Αυτό , όπως είπανε όμως, διατρανώνει μονάχα η Αθήνα.
Στα Τίρανα έχουν άλλη άποψη, πράγμα που φάνηκε και από την χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος σημείωσε:
«Είμαστε στη διαδικασία συζήτησης και πρόκειται για κινήσεις σκακιού. Ο Κοτζιάς έχει ακούσει λάθος. Η αλβανική πλευρά διεκδίκησε έντονα να τεθεί το θέμα των Τσάμηδων στο τραπέζι.
Το γεγονός ότι τελειώνουμε με τη συζήτηση για όλα αυτά τα τρία πράγματα που ήταν αδιανόητα, είναι κατόρθωμα της κυβέρνησής μας, εργαζόμαστε για αυτά εδώ και τρεισήμισι χρόνια. Επιμένουμε στο δικαίωμα της ανάμνησης. Δεν θέλουμε να θίξουμε τα άλλα (θέματα). Δεν θέλουμε τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Μόνο αυτά που μας ανήκουν».
Ποια είναι -κατά τον Έ.Ράμα- αυτά που ανήκουν στους Αλβανούς;
Ο ίδιος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του μίλησε ξεκάθαρα για το δικαίωμα των Αλβανών να τοποθετηθεί σε κάποιο σημείο της Ηπείρου (!!) ένα μνημείο για τους Τσάμηδες που σφαγιάστηκαν (από ποιον;) .
Βλέπουμε πως με τις προκλητικότατες αυτές δηλώσεις ο ίδιος ο Αλβανός πρωθυπουργός εγείρει ζήτημα Τσαουριάς και μάλιστα σε προχωρημένο επίπεδο, αφού απαιτεί από την Ελλάδα αυτά «τους ανήκουν»!
Άραγε ποια είναι εκείνα που ανήκουν στους…»Τσάμηδες», που κατά την αλβανική προπαγάνδα σφαγιάστηκαν μαζικά τον προηγούμενο αιώνα από τους Έλληνες της Ηπείρου. Ιστορικά ψέματα και ανακρίβειες, που όμως τα Τίρανα χρησιμοποιούν εκμεταλλευόμενα την ανύπαρκτη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.
Θυμηθείτε το πανό εθνικιστών Αλβανών, που έφτασαν στο σημείο να κατηγορούν τους Έλληνες μέχρι και για γενοκτονία. Τα ίδια πιστεύει και ο Αλβανός ηγέτης, με τον οποίο πολύ πρόσφατα είχε συζητήσεις ο Νίκος Κοτζιάς;



taxalia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου