Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

http://greeknation.blogspot.gr/2018/01/blog-post_4.html


Η προχθεσινή δήλωση στη Γιαλούσα του προέδρου του ΚΕΕ και νυν «πρωθυπουργού», Χουσείν Οζγκιουργκιούν ότι θα «σκίσουν και θα απορρίψουν» το διάταγμα για την Καρπασία που εμποδίζει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στη χερσόνησο, κυριαρχεί το τελευταίο διήμερο στην προεκλογική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα.
Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν που αρχικά είχε δηλώσει ότι το ΚΕΕ θέλει να καταστρέψει και αυτή την περιοχή, σε συνάντησή του χθες με δημοσιογράφους και αναλύοντας το πρόγραμμα «οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης» του κόμματός του, ανέφερε ότι η Καρπασία είναι στις προτεραιότητές τους και στο αναπτυξιακό τους σχέδιο περιλαμβάνεται η δημιουργία εκεί ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικής δραστηριότητας στη γεωργία, τον αγροτικό τουρισμό και στην εκπαίδευση.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ερχιουρμάν είπε ότι το ΡΤΚ δεν θα δημιουργήσει «κυβέρνηση συνασπισμού» με το ΚΕΕ αλλά με εκείνους που βρίσκονται στην ίδια γραμμή μαζί τους αφού συζητήσουν τα διάφορα θέματα. Μόλις γίνει ο ίδιος «πρωθυπουργός», ανέφερε, το «υπουργικό συμβούλιο» θα διορίσει ειδικούς ανακριτές για ορισμένες περιπτώσεις ατασθαλιών και διαφθοράς και γι’ αυτό δεν είναι δυνατή η δημιουργία ενός «συνασπισμού» με το ΚΕΕ.
Το ΡΤΚ, πρόσθεσε, θα καταργήσει το δικαίωμα στο «υπουργικό συμβούλιο» να παραχωρεί την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους και θα καθορίσει λεπτομερή κριτήρια για την χορήγησή της, ενώ θα ασκήσει αυστηρό έλεγχο στις χορηγήσεις «αδειών εργασίας» σε αλλοδαπούς εργαζόμενους.
Ο Σερντάρ Ντενκτάς μιλώντας πάντως σε προεκλογική εκπομπή με την συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών δήλωσε ότι κανένα κόμμα δεν θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη «κυβέρνηση» και οι δηλώσεις περί αποκλεισμού της συνεργασίας με κάποια κόμματα θα έπρεπε να αποφεύγονται. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματός του, του ΔΚ, ο κ. Ντενκτάς ανέφερε ότι «μόλις αποκτήσουν λίγη εμπειρία θα δουν ότι αυτή η προσέγγιση είναι λάθος». Πρόσθεσε δε ότι το ΔΚ είναι έτοιμο να συζητήσει και να δει όλα τα θέματα με όλους.


http://greeknation.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου