Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Θα τα «αμολήσουν» εναντίον των ανθρώπων; Ποιο είναι το ίδρυμα «Future of Life» (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα τα «αμολήσουν» εναντίον των ανθρώπων; Ποιο είναι το ίδρυμα «Future of Life» (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ο όρος «αυτόνομα οπλικά συστήματα» αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ «ειδικών» του πλανήτη.

Η «αυτονομία» οπλικών συστημάτων βασίζεται στην χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ θεωρείται ως η τρίτη επανάσταση στην διεξαγωγή του πολέμου, μετά την ανακάλυψη της πυρίτιδας και τη χρήση πυρηνικών.
Ωστόσο, πολλοί εκφράζουν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους σχετικά με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην ανάπτυξη αυτόνομων οπλικών συστημάτων και ζητούν την απαγόρευσή τους.
Έτσι, μας παρουσίασαν το ίδρυμα Future of Life (F.L.I.), που, υποτίθεται, σκοπό έχει να μειώσει τους κινδύνους για την ανθρωπότητα από την χρήση Τ.Ν, πυρηνικών όπλων και βιοτεχνολογίας.
Το F.L.I. μόνο τυχαίο ίδρυμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού στο διοικητικό συμβούλιο και την επιστημονική επιτροπή του, φιγουράρουν ονόματα φιλοπαγκοσμιοποιητών όπως του αστροφυσικού Stephen Hawking, του Jaan Tallinn ιδρυτή των Skype και Kazaa, του ηθοποιού Morgan Freeman, του Elon Musk προέδρου της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Motors, πρώην CEO της Paypal και ιδιοκτήτη της ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας SpaceX.
Δείτε απόσπασμα από την παρακάτω ταινία, η οποία, προειδοποιεί για τους κινδύνους των αυτόματων οπλικών συστημάτων.
Τι θα γίνει αν η «λύση» που θα προτείνουν θα είναι να τεθούν υπό τον έλεγχο μίας παγκόσμιας εμπιστευτικής αρχής; Θα στρέφονται μόνο κατά των κακοποιών ή και κατά των ανυπάκουων πολιτών;
Η παγκόσμια εξουσία χωρίζει τους ανθρώπους σε «καλούς» και «κακούς»:



el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου