Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Συνέλαβαν πολυμελή σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ



Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας που ανατίναζαν ΑΤΜ με την μέθοδο Plofkraak=Πάνω από 300.000 ευρώ η λεία τους (ΦΩΤΟ)
Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκονται ήδη μέλη συμμορίας που ανατίναζαν ΑΤΜ με την μέθοδο Plofkraak. Η σπείρα που αποτελούνταν από Έλληνες και Μολδαβούς, είναι μία από τις τρεις σπείρες που πιστεύει η Αστυνομία ότι δρουν με την ίδια μέθοδο ανατινάζοντας ΑΤΜ σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Η εν λόγω σπείρα μάλιστα, έχει αποκομίσει λεία που φαίνεται να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
Στις έρευνες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν φιάλη αερίου με ειδική συνδεσμολογία, 4  κασετίνες χρημάτων ΑΤΜ, 3 πιστόλια, περίστροφο κρότου, τρείς απομιμήσεις όπλων, απομίμηση χειροβομβίδας, διάφορα κοσμήματα, 5 αυτοκίνητα και 16.060 ευρώ. 

Πώς τους συνέλαβαν 

Μετά από συντονισμένες ενέργειες, και καθώς τα χτυπήματα σε ΑΤΜ συνεχίζονταν με τον ίδιο ρυθμό, αστυνομικοί συνέλαβαν τα μέλη της συμμορίας,το πρωί της 29ης Ιανουαρίου, σε διάφορες περιοχές του Κέντρου Αθηνών.Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς καθώς και για παραβάσεις σχετικές με τις εκρήξεις, τις εκρηκτικές ύλες και του Νόμου περί όπλων. 

Η δομή της συμμορίας

Η εν λόγω σπείρα επιχειρησιακά αποτελούνταν από μια άκρως επαγγελματική δομή, με δύο πυρήνες και συνεργασία Μολδαβών-Ελλήνων.Στις ανατινάξεις, συμμετείχαν και οι δύο πλευρές εναλλάξ, αλλά ο ένας Μολδαβός είχε την την ευθύνη του επιχειρησιακού σχεδιασμού των ομάδων και πραγματοποιούσε την αυτοψία στα μηχανήματα προς ανατίναξη.
Όταν γινόταν μια επιτυχημένη ανατίναξη, διέφευγε αυτομάτως για λίγο καιρό στο εξωτερικό, αφήνοντας πίσω τον Έλληνα που φρόντιζε επί της ουσίας για την διαμονή σε διαμερίσματα ....



ethnika themata ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου