Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Κατάληψη του Πολυτεχνείου από αντιεξουσιαστές...


Σε κατάληψη του Πολυτεχνείου προχώρησε σήμερα το πρωί μία ομάδα αντιεξουσιαστών, που υποστηρίζει ότι...
απέκλεισε «κομματικές οργανώσεις, που καπηλεύονται την εξέγερση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, έξω από κλειστές πύλες του ΕΜΠ βρίσκονται δεκάδες φοιτητές, μέλη φοιτητικών συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων, που δεν τους επιτρέπεται να εισέλθουν στον χώρο για τις τριήμερες εκδηλώσεις που κορυφώνονται την Παρασκευή με την πορεία στην αμερικάνικη Πρεσβεία.

Με μήνυμα στην ιστοσελίδα indymedia οι καταληψίες καλούν σε ανοιχτή συνέλευση στις 20:00 για να στελεχώσουν το εγχείρημα, να κάνουν την εξέγερση πράξη και να συγκρουστούν με τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως αναφέρουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, στόχος είναι να ακυρώσουν «την διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛ.ΑΣ. να καταθέσουν στεφάνια.

»Άνθρωποι από μια κυβέρνηση που αφου αφομοίωσε και αφόπλισε τεράστια κομμάτια των κινημάτων, μεθοδικά πλέον, προσπαθεί μάταια να διαλύσει τις κοινότητες των εξεγερμένων» αναφέρουν ακόμη.

Σημειώνουν ότι η κατάληψη γίνεται «σε αλληλεγγύη με τους αγώνες για την ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας μελών του Επαναστατικού Αγώνα και ζητούν «άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των φυλακισμένων, που βρίσκονται σε κινητοποίηση».

Zητούν ακόμη την απελευθέρωση μεταναστών που συνελήφθησαν μετά την εξέγερση της Μόριας και εκείνων, που χτυπήθηκαν, βασανίστηκαν και συνελλήφθησαν με την κατηγορία της “στάσης” μέσα στο κολαστήριο της Πέτρόυ Ράλλη.

Η κυκλοφορία στους γύρω δρόμου, όπως των λεωφόρων Πατησίων και Αλεξάνδρας, έχει διακοπή...



nonews news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου