Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Τραμπ: "Τα Ιεροσόλυμα ανήκουν στο Ισραήλ και μόνο! "- Παλαιστίνιοι: "O Τραμπ άνοιξε τις πύλες της κολάσεως"! (Συνεχής ενημέρωση)

Τραμπ: "Τα Ιεροσόλυμα ανήκουν στο Ισραήλ και μόνο! "- Παλαιστίνιοι: "O Τραμπ άνοιξε τις πύλες της κολάσεως"! (Συνεχής ενημέρωση)

Το'πε και το κανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νεώτερη ενημέρωση: 20:32
Αμέσως μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εντολή με την οποία αναβάλλεται η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ για έξι μήνες.

Πρόκειται για νέο ελιγμό Τραμπ με σκοπό να προλάβει τυχόν κλιμάκωση στην περιοχή του Ισραήλ; Οι εξελίξεις τρέχουν...

"Η πόλη αυτή είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ. Δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα επαναλαμβάνοντας τις ίδιες αποτυχημένες στρατηγικές του παρελθόντος. Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε και επισήμως την Ιερουσαλήμ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν βαθιά δεσμευμένες στην προσπάθεια για τη διευκόλυνση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, αποδεκτής τόσο από τους Ισραηλινούς όσο και από τους Παλαιστίνιους",τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος και συμπλήρωσε: 
"Θα πρέπει να είναι η πόλη όπου οι Εβραίοι και οι Μουσουλμάνοι θα προσεύχονται και ταυτόχρονα οι Χριστιανοί θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα και με ασφάλεια".
Η καθυστέρηση της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας δεν βοήθησε στην επίτευξη ειρήνης, υπογράμμισε.
"Πολλοί πρόεδροι έχουν πει ότι θέλουν να κάνουν κάτι και δεν το κάνουν", συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, πριν υπογράψει το σχετικό διάταγμα μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στα Ιεροσόλυμα.
Σε μία δήλωση που χαρακτηρίζεται ως αρκετά "διπλωματική", ο Τραμπ τόνισε επίσης πως είναι υπέρ της λύσης των δύο κρατών στην Δυτική Όχθη, κάνοντας ταυτόχρονο άνοιγμα προς τους Παλαιστίνιους, ο αρχηγός των οποίων θα προβεί σε λίγη ώρα σε διάγγελμα. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται εν μέσω παγκόσμιων αντιδράσεων να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στα Ιεροσόλυμα:




el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου