Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Επιβεβαίωση el.gr: Με οδηγό την Κίνα η επιβολή της «πράσινης ατζέντας» ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ το 2018

Επιβεβαίωση el.gr: Με οδηγό την Κίνα η επιβολή της «πράσινης ατζέντας» ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ το 2018
Του Άρη Δημόπουλου
Για πολλοστή φορά τα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαιώνουν πως κύριος ρόλος τους είναι η καθολική εφαρμογή της «πράσινης ατζέντας» ή ακόμη καλύτερα η επίβλεψη της εφαρμογής της από όλα τα κράτη της Γης.

Ωστόσο, όπως από την πρώτη στιγμή μαθαίνετε από το el.gr, οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο ακύρωσαν την Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, αλλά αναβάλλουν πολλά από τα "πράσινα μέτρα" που ήδη είχε λάβει η κυβέρνηση Ομπάμα. Πρόκειται για μέτρα τα οποία προβλέπονται μέσα στην ανθρωποκτόνο Ατζέντα 2030, δήθεν για το καλό του περιβάλλοντος. 
Αυτή η αρνητική -για τη Νέα Τάξη εξέλιξη- οδήγησε την παγκόσμια αρχή στο να στραφεί στις δύο εναπομείναντες "μεγάλες δυνάμεις": την Ευρώπη και την Κίνα, που πλέον βαδίζουν χέρι-χέρι για το...καλό του πλανήτη:
                                                                                                                                                                    
Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκαν και οι πρωτοχρονιάτικες εξαγγελίες από τον Κινέζο Σι Τζινπίνγκ. 
Υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει να προχωρεί προς «το κινεζικό όνειρο» και να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο, κυρίως για τους πιο φτωχούς, ο Σι έδωσε την «επίσημη υπόσχεση» να βγάλει από τη φτώχεια όλους τους συμπατριώτες του μέχρι το 2020, μετέδωσε το πρακτορείο New China.
«Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Κίνας που δεν θα υπάρχει πια ακραία φτώχεια στη χώρα» , υπογράμμισε στην ομιλία αυτή την οποία εκφώνησε ενώ η Κίνα έμπαινε στο 2018.
Αναγνώρισε πως η κυβέρνησή του ίσως να μην έχει κάνει αρκετά προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο υποσχέθηκε πως θα εντείνει τη δουλειά της για να «διασφαλίσει την ευημερία του πληθυσμού».
Όσον αφορά τη διεθνή σκηνή, ο πρόεδρος Σι δήλωσε πως η Κίνα «θα στηρίξει αποφασιστικά το κύρος των Ηνωμένων Εθνών», θα εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και θα συνεχίσει να είναι πλήρως στρατευμένη στη μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής».
Πλήρης υποταγή δηλαδή στην διεθνή ατζέντα για το κλίμα, κάτι που βλέπουμε πρώτη φορά από την ούτως ή άλλως δύσκολα ελεγχόμενη και αχανή Κίνα. 
Ακούστε χαρακτηριστικά πριν από σχεδόν έναν χρόνο τι έλεγε ο Δημοσθένης Λιακόπουλος, για την «νέα Κίνα», που σήμερα την προβάλλουν όλο και περισσότερο ως αντικαταστάτρια των ΗΠΑ:

Σχετική Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου