Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Στο στόχαστρο η οικογένεια στην Ελλάδα - "Ξένο σώμα" η μεσαία τάξη για το κράτος

Στο στόχαστρο η οικογένεια στην Ελλάδα - "Ξένο σώμα" η μεσαία τάξη για το κράτος
Του Άρη Δημόπουλου
Είναι πλέον κατανοητό πως σε καμία περίπτωση οι μεγάλες οικογένειες δεν είναι "βολικές" για τα σχέδια της Νέας Τάξης, τα οποία βαίνουν αρκετά καλά σε ότι αφορά την Ελλάδα. Ο θεσμός της οικογένειας περνά μία πρωτοφανής κρίση και το υποτιθέμενο κράτος πρόνοιας θα έπρεπε να είναι εκείνο που θα αναλαμβάνει να χορηγήσει στις μεγάλες οικογένειες τα αντίστοιχα επιδόματα.
Αντιθέτως και παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργείου, δεκάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες από τρία παιδιά και πάνω, θα δουν τα επιδόματά τους στην καλύτερη των περιπτώσεων να μένουν στάσιμα.

Στο στόχαστρο και πάλι φαίνεται να μπαίνει η ελληνική οικογένεια με συνολικό εισόδημα άνω των 34.000 ευρώ το χρόνο, που θεωρείται...αρκετά πλούσια για το κράτος, ούτως ώστε να κόβει το οικογενειακό της επίδομα.
Το παράλογο της υπόθεσης είναι πως οι μεγαλύτερες ,αναλογικά, ενισχύσεις θα γίνουν αντιληπτές μόνο σε όσες οικογένειες έχουν μέχρι δύο παιδιά! 
Κίνητρα για την δημιουργία ενός νοικοκυριού και κατ'επέκταση μίας μεγάλης οικογένειας; ΜΗΔΕΝ!
Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, με τη νέα ρύθμιση που προαναγγέλλει η Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, 170.000 τρίτεκνοι και 80.000 πολύτεκνοι θα δουν τα οικογενειακά επιδόματά τους να είτε να περικόπτονται σημαντικά είτε να μένουν στα ίδια επίπεδα. 
Οι εισοδηματικές κατηγορίες για όλες τις οικογένειες θα είναι τρεις:
-στα 0 – 6.000 ευρώ για το πλήρες ποσό,
-στα 6.001 - 10.000 ευρώ
-στα 10.001 – 15.000 ευρώ για τμήμα ποσού
Όσοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι (και εδώ είναι το αστείο της υπόθεσης) δηλώνουν εισοδήματα πάνω από 33.750  και 34.000 ευρώ αντίστοιχα, θα δουν μεγάλες μειώσεις στα επιδόματά τους, προφανώς επειδή στην κυβέρνηση θεωρούν ότι έχουν "πολύ υψηλά εισοδήματα"! 
Ακόμη και για τις οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά που δηλώνουν ωστόσο "μεσαία εισοδήματα", το εκάστοτε ποσό του επιδόματος ανά παιδί θα μειώνεται από 70 ευρώ σε 46,6 ευρώ.
Αυτό είναι το κράτος πρόνοιας στην Ελλάδα σήμερα...




el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου