Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Ο κύβος ερρίφθη: Ο Βαρθολομαίος καλεί σε ένωση θρησκειών με «λάβαρο» την Παλαιά Διαθήκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κύβος ερρίφθη: Ο Βαρθολομαίος καλεί σε ένωση θρησκειών με «λάβαρο» την Παλαιά Διαθήκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Δεν θα γράψουμε πολλά λόγια!
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Α' παρουσιάζεται σε ντοκιμαντέρ να στέκει στο σταυροδρόμι που ενώνει τον… ελληνικό, τον μουσουλμανικό, τον σλαβικό και τον δυτικό κόσμο, στον δρόμο για την συγχώνευση των λαών και των θρησκειών.

Στο 2.18 θα δείτε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να υποδέχεται ραβίνους και να τους αναφέρει πως έχει συνυπογράψει με γνωστούς ραβίνους, μουφτήδες και άλλους κοινή διακήρυξη στο πλαίσιο συνεννόησης και ένωσης των θρησκειών.
Στο 4.50 υμνεί την Παλαιά Διαθήκη, η οποία υιοθετήθηκε ως ιερό βιβλίο από την Εκκλησία και μπήκε αυθαίρετα δίπλα στα Λόγια του Χριστού, με τα οποία δεν έχει καμία σχέση.
Αναφέρει πως ο Χριστιανισμός έχει εβραϊκές βάσεις!
Οποία ύβρις! Οι Εβραίοι δεν είναι εκείνοι σταύρωσαν τον Χριστό;
Μάθετε πως οι πρώτοι χριστιανοί είχαν στα χέρια τους τις ελληνικές γραφές πλάι στα γεμάτα μαθηματική λογική και αγάπη λόγια του Χριστού.
Το ελληνικό πνεύμα, ανήσυχο και ελεύθερο, «κούρνιασε» οικειοθελώς στον λόγο του Τριαδικού Θεού, ο οποίος έδειχνε την έξοδο από το σπήλαιο του Σωκράτη, τον ψεύτικο δηλαδή κόσμο, στον οποίο ζούμε και δοκιμαζόμαστε, προκειμένου να αποδράσουμε προς το φως της αλήθειας.
Η συνέχεια για το πώς και γιατί η Παλαιά Διαθήκη μπήκε στον Χριστιανισμό ΕΔΩ!
Η Παλιά Διαθήκη χρησιμοποιείται, όπως όλα δείχνουν, προκειμένου οι χριστιανοί να πειστούν πως έχουν κοινή πορεία με Εβραίους και μουσουλμάνους (Αβραάμ) και Έτσι όλοι μαζί να καλωσορίσουν την Πανθρησκεία του παγκόσμιου ηγέτη ή αλλιώς σύμφωνα με τις Γραφές, του Αντιχρίστου.
Ο Πατριάρχης ζητά κοινή γραμμή των Εκκλησιών, οικουμενικό διάλογο, ενώ δεν αποκλείει το γεγονός (42.20) να γίνει ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης ακόμα και Πάπας της Ρώμης!
Τα σχόλια δικά σας!




el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου