Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Το μήνυμα στον Πούτιν – Τέλος στα προσχήματα

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η Βρετανία, παλιά έδρα της Νέας Τάξης, πριν η διαπλανητική διαχείριση μεταφερθεί στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, φαίνεται πως υψώνει τον τόνο της φωνής της στην Ρωσία, την υπερδύναμη της Εθνικής Δεξιάς και στέλνει μήνυμα σύγκρουσης στον Πρόεδρο της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως διαβάζουμε σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, στην ομιλία της κατά τη διάρκεια του Συμποσίου (Lord Mayor’s Banquet 2017) στο Λονδίνο, το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου 2017, εξαπέλυσε την πρώτη δημόσια και έντονη επίκρισή της εναντίον της Ρωσίας και των δραστηριοτήτων της.
«Οι πράξεις της Ρωσίας που απειλούν την διεθνή τάξη πάνω στην οποία όλοι βασιζόμαστε», δήλωσε η Τερέζα Μέι, εννοώντας προφανώς την Νέα Τάξη Πραγμάτων, η οποία επιδιώκει να εγκαθιδρύσει παγκόσμια κυβέρνηση με υποβάθμιση όλων των κρατών-εθών τα οποία στηρίζει η Εθνική Δεξιά.
«Ο ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην διατήρηση της παγκόσμιας τάξης είναι αναγκαίος όπως πάντα…», υπογράμμισε, στέλνοντας μήνυμα και στον Ντόναλντ Τραμπ.
«Έχω ένα απλό μήνυμα προς τη Ρωσία:
Γνωρίζουμε τι κάνεις. Και δεν θα το πετύχεις. Γιατί υποτιμάς την αποφασιστικότητα των δημοκρατιών μας, τη διαρκή έλξη των ελεύθερων και ανοικτών κοινωνιών και τις δεσμεύσεις δυτικών κρατών στις συμμαχίες που μας δένουν μαζί. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να προστατευθεί και θα δουλέψει με τους συμμάχους μας για αυτό τον σκοπό», κατέληξε.
Θυμίζουμε πως και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, υπερασπιζόμενος προφανώς τις αριστερές αξίες της διεθνιστικής Νέας Τάξης, οι οποίες απειλούνται από τον έτερο παγκόσμιο πόλο, εκείνον την Εθνικής Δεξιάς, είχε αναφέρει πως «Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν απειλούν τις δυτικές αξίες»!
Ωστόσο, η Νέα Τάξη αδυνατεί να έρθει ακόμα σε ρήξη με τους δύο δεξιούς ηγέτες και ως εκ τούτου ο Μακρόν σημείωσε πως η «απομόνωσή τους από την Ευρώπη θα ήταν αντιπαραγωγική».



el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου