Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Εξανεμίζεται ο χρόνος της κυβέρνησης - Μεγάλο "αγκάθι" πλειστηριασμοί και δημοσιονομικά

Εξανεμίζεται ο χρόνος της κυβέρνησης - Μεγάλο "αγκάθι" πλειστηριασμοί και δημοσιονομικά

Η τρίτη αξιολόγηση προχωράει με ρυθμούς...χελώνας, μιας και το βάρος έχει δοθεί στον νέο προϋπολογισμό.

Με την πλειοψηφία των προαπαιτούμενων για την τρίτη αξιολόγηση να εκκρεμεί, το Μέγαρο Μαξίμου θέτει σαν στόχο την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ψήφιση του νέου προϋπολογισμού, με ημερομηνία - ορόσημο την 21η Νοεμβρίου. 
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων συνεχίζει να υφίσταται το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, για τους οποίους η Ελλάδα θυμίζουμε πως έχει πάρει σαφείς οδηγίες από ΔΝΤ και Βρυξέλλες.

Οι δανειστές πιέζουν για άμεση εφαρμογή του μέτρου των πλειστηριασμών, κάτι που θα φέρει αβίαστα "ζεστά χρήματα" στα ταμεία του κράτους. Το κυριότερο όφελος , κατά το ΔΝΤ τουλάχιστον, είναι πως θα διευθετηθεί σε μεγάλο βαθμό το ζήτημα με τα κόκκινα δάνεια για τις ελληνικές τράπεζες.
Τα προβλήματα ωστόσο για το Μαξίμου είναι πολλά και οι παράγοντες απρόβλεπτοι, κάτι που καθιστά τους αμέσως επόμενους μήνες ιδιαίτερα κρίσιμους.
Όπως αναφέρει και η capital, το επόμενο μεγάλο ραντεβού είναι το Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου, το οποίο λαμβάνει χώρα παράλληλα σχεδόν με την έναρξη της καθόδου των θεσμών στην Αθήνα. Επισήμως ο χρόνος λήγει στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου, όταν θεωρητικά θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα για μία επί της αρχής συμφωνία.
Βεβαίως, επισήμως ο χρόνος τελειώνει τον Ιανουάριο καθώς αυτό που θέλουν η κυβέρνηση και οι θεσμοί είναι ένα "καθαρό τοπίο" για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το γαλλικό κλειδί στο χρέος, για το ΔΝΤ και τις πιθανές νέες παρεμβάσεις. 
Το τελευταίο εξάλλου που θέλουν να ακούσουν σε Αθήνα και Βρυξέλλες είναι άλλη μία αστοχία στην δημοσιονομική απόδοση των μέτρων. 



el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου