Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ


Η ελληνική μυθολογία δεν αποτελεί παραμύθια για μικρά παιδιά με ήρωες που περιγράφουν τα κατορθώματά τους. Οι ιστορίες της μυθολογίας μας είναι κώδικες αφύπνισης της συνείδησής μας και εντολές για γνώσεις με σκοπό την εύρεση της Αλήθειας με σκοπό την σωτηρία μας.

Θα πρέπει βέβαια να γνωρίζουμε την ετυμολογία των λέξεων, των γραμμάτων και των αποφθεγμάτων μας· κάτι που δυστυχώς η νέα τάξη πραγμάτων έχει σβήσει από την παιδεία μας. Και εμείς ως τυφλοί πια ψάχνουμε να βρούμε αυτό που είμαστε. Εκείνο όμως που δεν μπορεί καμία τάξη να σβήσει είναι αυτό που βρίσκεται μέσα μας· για αυτό λέγεται και η φράση «εντός ημών η βασιλεία των ουρανών».
Δεν είναι τυχαίο που εμείς οι Έλληνες πρώτοι μιλήσαμε για τον Τριαδικό Θεό και προφητέψαμε την άφιξη του Λόγου στη Γη. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μέσα από την ιστορία και τη μυθολογία μας οι πρόγονοί μας στο σήμερα μας οδηγούν να βρούμε το φωτεινό μονοπάτι της γνώσης της Αληθείας, να αναγεννηθούμε ως Υιοί του Φωτός και να μεταδώσουμε τα Φώτα της Ανθρωπιάς και πάλι στον κόσμο, όπως έκαναν και αυτοί τότε.
Στο παρακάτω video αποκωδικοποιούνται τα ονόματα Δευκαλίων και Πύρρα, όπως και η σημασία της ιστορίας του Σίσυφου, σε συνδυασμό με φράσεις του Ευαγγελίου. Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι το ένα και το ίδιο, κι όσο κι αν προσπαθούν οι οχτροί να τα χωρίσουν, τόσο η Αλήθεια θα φανερώνεται στον κόσμο.
SOCRATESNIOS





katoxika nea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου