Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Αλλαγή ισορροπίας ισχύος!



Οι Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις παρέλαβαν την πρώτη παρτίδα πυραύλων για το σύστημα πυραυλικής άμυνας S-300VM Antey-2500.
Η Αίγυπτος είναι επίσημα ο πρώτος πελάτης εξαγωγών για αυτό το προηγμένο σύστημα που μπορεί να εντοπίσει και να καταστρέψει αεροσκάφη και πυραύλους (συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών) σε μεγάλη ακτίνα.

Τρία συμπλέγματα των S-300VM έχουν παραγγελθεί από τον αιγυπτιακό στρατό, γεγονός που θα τροποποιήσει σημαντικά την ισορροπία ισχύος στην περιοχή.
Η παράδοση του κινητού συστήματος αεράμυνας μακράς εμβέλειας Almaz-Antey S-300VM από τη Ρωσία στην Αίγυπτο, επιβεβαιώθηκε στις 6 Ιουνίου από μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης του ρωσικού vk.com.
Η εικόνα δείχνει ότι οι σωλήνες πυραύλων της σειράς 9Μ82 εκφορτώθηκαν από ένα φορτηγό πλοίο σε μια θέση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως στρατιωτική αποβάθρα στο αιγυπτιακό λιμάνι της Αλεξάνδρειας.
Το 9M82 είναι ο μεγαλύτερος από τους δύο τύπους βλημάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το σύστημα S-300V, το μικρότερο είναι το 9M83.
Το S-300VM, επίσης γνωστό ως Antey-2500, είναι η τρέχουσα εξαγωγή ενός συστήματος αεράμυνας που αναπτύχθηκε αρχικά παράλληλα με τη σειρά S-300P για την προστασία των σχηματισμών του Σοβιετικού Στρατού από απειλές εναέριου χώρου, συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών πυραύλων.
Το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα στο είδος του στον κόσμο, προσφέροντας μεγάλη προστασία από αεροπλάνα και πυραύλους. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, αεροβαλλιστικούς και πυραύλους cruise, αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας, καθώς και σταθερές πλατφόρμες ECM και πυρομαχικά με ακρίβεια καθοδήγησης.
Το σύστημα αυτό μπορεί να πετύχει βαλλιστικούς πυραύλους σε απόσταση 250 km και αεροσκάφη σε απόσταση 200 km. Μπορεί να επιτύχει στόχους σε υψόμετρο μέχρι 30 km. Αυτό το σύστημα αεράμυνας μπορεί να σημαδέψει μέχρι και 24 αεροσκάφη, ή έως και 16 βαλλιστικούς πυραύλους ταυτόχρονα.




hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου