Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΓΕΕΘΑ: ΕΠΑΝΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ



Think News-ΓΕΕΘΑ: Επανεκτίμηση σεναρίων και ασύμμετρες απειλές
Παρά την δεδομένη και εν πολλοίς αναμενόμενη αεροναυτική δραστηριότητα των τουρκικών Ε.Δ, η χρήση ασύμμετρων απειλών είναι αυτή η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον, ως προς την αντιμετώπιση τους από τον Ελληνικό Αμυντικό Σχεδιασμό. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η διαρκής ετοιμότητα και επανεκτίμηση πιθανών σεναρίων που περιλαμβάνουν επιθετικές ενέργειες σε νησιά του Αν. Αιγαίου βρίσκονται διαρκώς στο επίκεντρο ενδιαφέροντος του ΓΕΕΘΑ, ενώ βασικό ρόλο διαδραματίζουν οι μονάδες της ΑΣΔΕΝ, οι οποίες άλλωστε θα αναλάβουν να σηκώσουν το κύριο έργο αντιμετώπισης μιας εχθρικής ενέργειας.
Το ενδιαφέρον ως προς την επιχειρησιακή ετοιμότητα των μονάδων της ΑΣΔΕΝ διαφαίνεται και από τις πυκνές επισκέψεις της ηγεσίας του ΓΕΣ σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Η πλέον πρόσφατη έγινε την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, όταν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε την Περιοχή Ευθύνης της 98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ» στη Λέσβο και συγκεκριμένα το Στρατηγείο του Σχηματισμού και το ΕΦ ΜΗΘΥΜΝΑΣ, όπου συνομίλησε με το προσωπικό. Στη συνέχεια παρακολούθησε άσκηση των Ταγμάτων Εθνοφυλακής ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΠΟΛΥΧΝΙΤΟΥ, ΑΝΤΙΣΣΑΣ και ΚΑΛΛΟΝΗΣ.

Όπως έγινε γνωστό διαπιστώθηκε «το άριστο επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, το εξαιρετικό ηθικό, η αισιοδοξία και η λεβεντιά που διακατέχει το σύνολο του προσωπικού, καθώς και η λειτουργικότητα των οπλικών συστημάτων». Πέραν όμως της τυπικής αυτής περιγραφής είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η ηγεσία διατηρεί «αντανακλαστικά» και δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει τίποτα στην τύχη, έχοντας διαρκώς στραμμένη την προσοχή της στα νησιά προκειμένου η αποτρεπτική ικανότητα να διατηρηθεί στο μέγιστο δυνατό επίπεδο.



ethnika themata ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου