Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!! Θέλουν Π Ο Λ Ε Μ Ο… «Νέα Γενεύη» !!!


Έτοιμος να μεταβεί στη Γενεύη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για μια νέα Διάσκεψη για την Κύπρο. Θέτει ωστόσο δύο σαφείς προϋποθέσεις: Πρώτον, να υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία και να διασφαλιστεί ότι δεν θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Δεύτερον και πιο σημαντικό, να είναι έτοιμη η Τουρκία να συζητήσει τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Η χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών αν και κράτησε τέσσερις ώρες περίπου δεν επέφερε οποιοδήποτε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το μόνο που συμφωνήθηκε είναι στις 17 του μήνα, την ερχόμενη Τετάρτη, κατά την τελευταία προγραμματισθείσα συνάντηση να προβούν σε μια επανεκτίμηση της κατάστασης. Ενδεικτική του βρίσκονται τα πράγματα στο Κυπριακό ήταν η δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη επιστρέφοντας από τη συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί. Είπε χαρακτηριστικά ότι «το κλίμα ήταν καλύτερο από τα αποτελέσματα». Ακόμα μια ένδειξη του ότι δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα χθες αποτελεί και το γεγονός ότι συμφωνήθηκε όπως «οι διαπραγματευτές συνεχίσουν να ανιχνεύουν το πώς μπορεί να υπάρξουν συγκλήσεις».
Σ’ ότι αφορά τα περί νέων ιδεών που είχε μιλήσει ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα πριν αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε διαφοροποίηση. Τόνισε πως αυτό που χρειάζεται είναι βούληση και όχι νέες ιδέες.
Στη συνάντηση που είχαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ρώτησε τον κ. Άιντα για τις νέες ιδέες. Το μόνο που άκουσε ήταν η ανησυχία του ΓΓ ΟΗΕ για να μην πάει χαμένη η δουλειά που έγινε μέχρι σήμερα. Παράλληλα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε στον κ. Άιντα ότι εάν θέλει να αναφέρεται στα θέματα της ενέργειας τότε να μιλά για την Τουρκία και τις προκλήσεις. Μετά τη συνάντηση ο κ. Άιντα είπε πως πρέπει να γίνει προσπάθεια μείωσης της οποιασδήποτε έντασης.
Χθες διαφάνηκε και η πρόθεσή του Προέδρου Αναστασιάδη να μην αφήνει να περνούν αναπάντητες οι τοποθετήσεις είτε του Άιντα είτε του Ακιντζί και διαμήνυσε πως δεν αλλάζει το πρόγραμμα της κυβέρνησης στα ενεργειακά.



hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου