Σάββατο 20 Μαΐου 2017

"Κατόπιν εορτής" οι φωνές στο ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο (ΒΙΝΤΕΟ)

"Κατόπιν εορτής" οι φωνές στο ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο (ΒΙΝΤΕΟ)
Αφότου το υπερψήφισαν, τώρα αρχίζουν τις απειλές.
"Καζάνι που βράζει" μοιάζει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες, αφού παρά την φαινομενικά συμπαγή πλειοψηφία που φάνηκε να έχει, δεν λείπουν οι φωνές από το εσωτερικό του που ζητάνε περισσότερες εξηγήσεις για τα μέτρα - αντίμετρα.
Ως είθισται, η ομάδα των 53 από τα "σπάργανα" του κυβερνώντος κόμματος προέβη σε αντιδράσεις, μόλις μία μέρα μετά την υπερψήφιση του 4ου μνημονίου!

Είναι ενδεικτικό πως ο επικεφαλής της ομάδας είναι ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ένας από τους θεμέλιους λίθους της συμφωνίας με τους δανειστές, που μεταξύ άλλων υπογράφει το κείμενο που έστειλε η ομάδα των "53", ζητώντας...μη εφαρμογή των μέτρων!
Τα λόγια είναι περιττά, καθώς το μόνο που θα σας θυμίζουμε είναι η στάση που είχαν κρατήσει και κατά την ψήφιση του 3ου μνημονίου το 2015 τα κυβερνητικά στελέχη, κάνοντας εσωτερική αντιπολίτευση σε μέτρα λιτότητας που οι ίδιοι προηγουμένως  είχαν στηρίξει!
Πάρτε ένα μικρό δείγμα της επιστολής των "53"και τα σχόλια δικά σας:
"Μετρημένα λόγια από αριστερή σκοπιά, με τον αναγκαίο αναστοχασμό, με στοιχεία αυτοκριτικής, με τη γενναιότητα παραδοχής λαθών, με επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει ένας ολόκληρος κόσμος.
Οι παρεμβάσεις αυτές, δημόσιες και όχι εν κρυπτώ, όχι μεταξύ μας, είναι οι μόνες που είναι σε θέση να επικοινωνήσουν με τον ευρύ κόσμο της αριστεράς, με τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα, που βιώνουν -ας μην το ξεχνάμε ποτέ- μια σκληρή πραγματικότητα στην καθημερινή τους ζωή. Η ειλικρίνεια, λοιπόν, η επιμονή από την πλευρά μας σε μια άλλη πολιτική και ασφαλώς ένα ριζοσπαστικό πολιτικό σχέδιο απεγκλωβισμού από τα μνημόνια και την επιτροπεία, είναι ο μοναδικός δρόμος που έχουμε μπροστά μας από τη σκοπιά της αριστεράς.
Είναι προφανές ότι στην παρούσα φάση επιδιώχθηκε από την πλευρά των “δανειστών τοκογλύφων” ένα ακόμη πολιτικό πλήγμα στην κυβέρνηση και την Αριστερά, στην προσπάθειά τους να μας αποκόψουν από τις κοινωνικές μας συμμαχίες και αυτό είναι ένα σημείο του πολέμου που διεξάγεται και θα συνεχισθεί. Η απόσπαση των αντίμετρων υπήρξε μια επιτυχία της ελληνικής πλευράς, η οποία, ωστόσο, αν και σημαντική, δεν μπορεί να εξαλείψει τις κοινωνικές πληγές που θα αποφέρουν τα μέτρα.
Το αντίπαλο στρατόπεδο συνεχίζει να εκτελεί το σχέδιό του, επιδιώκοντας την μετατροπή της τακτικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015 σε στρατηγική ήττα".


el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου