Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ! Παιγνίδια Πολέμου, Προεόρτια Καταστροφής...


Δύο αεροπλανοφόρα βρίσκονται στις ακτές της Συρίας. Το ένα είναι το αμερικανικό USS Eisenhower (Αϊζενχάουερ) και το άλλο είναι το γαλλικό Charles De Gaulle (Σαρλ Ντε Γκολ).
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Aviationist, οι ανθυποβρυχιακές δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν προχωρήσει σε κυνηγητό των δύο ρωσικών υποβρυχίων, κατηγορίας Oscar-ΙΙ (οι λεγόμενοι «καταστροφείς των αεροπλανοφόρων), που βρίσκονται στην περιοχή.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η οποία επικαλείται στρατιωτικές πηγές, σκάφη θαλάσσιας περιπολίας συμπεριλαμβανομένων και τα ολοκαίνουργια P-8 Poseidon του Ναυτικού των ΗΠΑ ψάχνουν μανιωδώς για ρωσικά υποβρύχια.
Τα υποβρύχια κατηγορίας Oscar ΙΙ σχεδιάστηκαν στη δεκαετία του 1980 και έχουν τον ειδικό σκοπό της καταδίωξης εχθρικών πλοίων και συγκεκριμένα αεροπλανοφόρων. Το κάθε υποβρύχιο έχει μήκος 506 πόδια και πλάτος 60 πόδια. Ειναι ανάμεσα στα μεγαλύτερα υποβρύχια που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Οι 24 πύραυλοι Ρ-700 Granit ειναι η δύναμη πυρός του Oscar ΙΙ. Ουσιαστικά ειναι ένα τεράστιο όπλο, 33 πόδια μήκος και 15.400 κιλά το καθένα. 
Φτάνει ταχύτητες Mach 1,6 σε απόσταση 388 μίλια, και μπορεί να εξοπλιστεί είτε με κεφαλή 1.653 λιβρών ή με πυρηνική κεφαλή 500 κιλοτόνων. Το Oscar II έχει επίσης έξι τορπιλοσωλήνες για την εκτόξευση πυραύλων επιφανείας και ανθυποβρυχιακών πυραύλων.
«Εν τω μεταξύ, όσο απίθανος και αν είναι ένας πόλεμος μεταξύ των δύο πλευρών οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ πρέπει να βρουν και να παρακολουθήσουν αυτά τα υποβρύχια, το συντομότερο δυνατό» γράφει ο αρθρογράφος του The Aviationist.
Η Μεσόγειος μυρίζει μπαρούτι και ελπίζουμε να επικρατήσει ψυχραιμία και να μη γίνει το μοιραίο λάθος.






voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου