Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΚΙΝΔΥΝΟΣ για την ΕΛΛΑΔΑ!Οι ΝεόΤουρκοι ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ την περιοχή...




Από τις αρχές τις δεκαετίας του 1990 η Τουρκία δημιούργησε ένα δίκτυο με σκοπό την ανοικοδόμηση των Βαλκανίων, όπως εκείνη επιθυμεί.
Η Τουρκία δημιούργησε δίκτυο μουσουλμανικών ιδρυμάτων σε όλη τη χερσόνησο των Βαλκανίων, με επικέντρωση στη θρησκεία, τον πολιτισμό και την ιστορία της γειτονικής χώρας. Αυτά ως προκάλυμμα, διότι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, το κίνημα Hizmet, οι πράκτορες που αλωνίζουν τα Βαλκάνια , το υπάρχων δίκτυο του Ιμάμη Fethullah Gülen έχουν ακμάσει θεαματικά  στα Βαλκάνια και σήμερα αποτελούν ένα τεράστιο  δίκτυο από  ΜΚΟ και θρησκευτικά κέντρα.
Τα κέντρα αυτά έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη επιρροή στις μουσουλμανικές μειονότητες του Κοσσυφοπεδίου, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας. Απώτερος στόχος είναι να γίνει η Τουρκία ελκυστικότερος πόλος έλξης, για τις μειονότητες αυτές που θα στραφούν στον Ερντογάν (εν προκειμένω) για στήριξη και προστασία. Θέλει να δημιουργήσει μία ταυτότητα σε αυτούς τους μουσουλμάνους ‘τουρκική’. Να εμφανιστεί δηλαδή ως ο εγγυητής της προάσπισης του Ισλάμ στην περιοχή και  παράγοντας σταθερότητας.
Η οικονομική κρίση στα Βαλκάνια και η αποσάθρωση των κοινωνικών δομών δημιουργούν πρόσφορο έδαφος γι αυτή την εκστρατεία μεταστροφής των μουσουλμάνων.





voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου