Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Αναζητούνται επενδυτές...


Επενδυτές αναζητούνται για εννέα μεγάλα έργα υποδομών

Μια λίστα με σημαντικά έργα υποδομών που θα αλλάξουν τα μεταφορικά δεδομένα της Ελλάδας και με προϋπολογισμό δεκάδων δισ. ευρώ, έχει αναρτηθεί...
στην Ευρωπαϊκή Πύλη Επενδυτικών Έργων, αναζητώντας χρηματοδότηση. 

Η σιδηροδρομική Εγνατία, η επέκταση της Αττικής Οδού και του προαστιακού σιδηροδρόμου μέχρι το Λαύριο, η αναβάθμιση των λιμανιών του Λαυρίου και της Αλεξανδρούπολης, η γραμμή 4 του μετρό στην Αθήνα αλλά και οι δύο επεκτάσεις στο μετρό της Θεσσαλονίκης, η σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα (θα υπάρχει και σύνδεση με Ολυμπία και Κατάκολο), η Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας, η Νότια Επέκταση Περιμετρικής Υμηττού είναι μόνο μερικά από τα έργα που έχουν αναρτηθεί στην ευρωπαϊκή λίστα για επενδυτικές ευκαιρίες στο επίσημο site της Ε.Ε.

Σε περίπτωση που τελικά προχωρήσουν όλα τα σχετικά project η χώρα μας, σύμφωνα με την Ημερησία, θα αλλάξει όψη και θα αποτελεί πλέον πύλη εισόδου και εξόδου τουριστών αλλά και εμπορευμάτων με τεράστιες οικονομικές απολαβές.

Σιδηροδρομική Εγνατία
Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει την «Σιδηροδρομική Εγνατία» ένα νέο σιδηροδρομικό διάδρομο 565χλμ. με μείγμα ευρωπαϊκής, παγκόσμιας και τραπεζικής χρηματοδότησης. Θα ξεκινά από την Αλεξανδρούπολη (κοντά στα σύνορα με Τουρκία) και θα καταλήγει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (κοντά στην Ιταλία).


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ







nonews news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου