Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Υπερδύναμη και στα εξοπλιστικά η Ρωσία! Στα 14,5 δις δολάρια έφτασαν οι εξαγωγές της!


1019705265
Οι εξαγωγές όπλων της Ρωσίας το 2015 ξεπέρασαν τις προσδοκίες και ανήλθαν σε 14,5 δις δολάρια, ενώ το τρέχον χαρτοφυλάκιο παραγγελιών εξωτερικού ανέρχεται σε πάνω από 56 δισεκατομμύρια, αποκάλυψε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Οι εξαγωγές του ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού το 2015 ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και ανήλθε σε 14,5 δις» δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση της Προεδρικής Επιτροπής για τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία με ξένα κράτη.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η Ρωσία διατηρεί μια σταθερή δεύτερη θέση μεταξύ των παγκόσμιων ηγεσιών στο εμπόριο όπλων.
« Το χαρτοφυλάκιο μας όσον αφορά τις παραγγελίες μας στο εξωτερικό αυξάνεται. Πέρυσι, υπογράψαμε συμβάσεις εξαγωγής όπλων που υπερβαίνει τα 26 δις δολάρια… Ως αποτέλεσμα, το τρέχον χαρτοφυλάκιο όπλων παραγγελίες έχει υπερβεί τα 56 δισεκατομμύρια, για πρώτη φορά από το 1992″, διευκρίνισε ο Πούτιν.
«Η Ρωσία έχει παραδώσει στρατιωτικό εξοπλισμό σε 58 χώρες το 2015, ενώ επεκτείνει την παρουσία της σε νέες αγορές, όπως στην Αφρική, τη Λατινική Αμερική, τη Νότια Ασία και τη Μέση Ανατολή».
Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι βασικοί εταίροι της Ρωσίας στη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία ήταν οι χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών και του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας, καθώς και η Ινδία, το Ιράκ, η Αίγυπτος, το Βιετνάμ, η Κίνα και η Αλγερία.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ελπίζει ότι μια πιθανή αναβίωση της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρώπης θα συμβάλει στην αύξηση της εμπιστοσύνης: «Στρατιωτική-τεχνική συνεργασία με τις ευρωπαϊκές χώρες έχει σχεδόν σταματήσει. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι αυτό δεν ήταν πρωτοβουλία μας και αναμένουμε ότι αυτή είναι μια προσωρινή κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος ανέφερε στην Επιτροπή ότι ήταν βέβαιος ότι αυτή θα ήταν μία κίνηση προς το συμφέρον όλων των ευρωπαϊκών χωρών για την αποκατάσταση της διαφάνειας και την παραγωγική συνεργασία σε όλους τους τομείς, και φυσικά θετικό αντίκτυπο θα υπάρξει και στο στρατιωτικό-τεχνικό πεδίο. «Αδιαμφισβήτητα, αυτό θα αυξήσει την εμπιστοσύνη», κατέληξε.





hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου