Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Έρχεται με φόρα… S-500… Το πιο θανατηφόρο πυραυλικό σύστημα!


s-500
Τα πρώτα πρωτότυπα των S-500 συστημάτων αεράμυνας επόμενης γενιάς θα ολοκληρωθούν και θα αρχίσουν δοκιμές μέσα στο 2016.
Πρόκειται για ένα σύστημα νέας γενιάς, ικανό να καταστρέψει εναέριους επιθετικούς στόχους καθώς και διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και κοντινούς διαστημικούς στόχους.
Το νέο σύστημα όχι μόνο συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των προηγούμενων συστημάτων, αλλά προσφέρει επίσης εντελώς νέες δυνατότητες στον τομέα εναέριας, πυραυλικής και διαστημικής άμυνας, σύμφωνα με το μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου της στρατιωτικο-βιομηχανικής Επιτροπής Βίκτορ Murakhovski.
Η εταιρεία Almaz-Antei εργάζεται πάνω σε σύστημα των S-500 «Prometey» (Προμηθέας) βλημάτων εδάφους-αέρος από το 2010.
Το σύστημα μεγάλου βεληνεκούς λέγεται ότι έχει εμβέλεια 600 χιλιόμετρα (πάνω από 370 μίλια). Το σύστημα θα μπορούσε να αναχαιτίσει ταυτόχρονα έως και δέκα βαλλιστικούς πυραύλους που κινούνται με ταχύτητα 5 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο.
Το νέο σύστημα έχει επίσης ως στόχο την καταστροφή υπερηχητικών πυραύλων cruise και άλλων εναέριων στόχων σε ταχύτητες υψηλότερες από Mach 5 καθώς και διαστημικά σκάφη.
Ο Αναπληρωτής Διοικητής της ρωσικής Αεράμυνας αντιστράτηγος Σεργκέι Razygraev είπε νωρίτερα ότι το S-500 μπορεί να καταρρίψει πυραύλους στο εγγύς διάστημα κι έτσι θα καταστεί ένα στοιχείο της στρατηγικής αντιπυραυλικής άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου