Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Ημερήσια Διαταγή ΥΕΘΑ @PanosKammenos για την 1η Ιανουαρίου 2016



ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΑξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό,
Για το νέο έτος, απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό και τις πιο θερμές ευχές μου για υγεία και πρόοδο, σε εσάς και τις οικογένειες σας.
Κατά τη διάρκεια του έτους που πέρασε, σε ένα περιβάλλονυψηλών απαιτήσεων και υποχρεώσεων, ενισχύσαμε την αμυντική ικανότητα και την αποτρεπτική μας ισχύ έναντι των εξωτερικών απειλών και σταθήκαμε αρωγοί των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας, όποτε αυτό απαιτήθηκε. Και αυτό το καταφέραμε, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις τρέχουσες δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας και τις προτεραιότητες της Πολιτείας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανταπεξήλθαν με απόλυτη επιτυχία στη πρωταρχική τους αποστολή, που δεν είναι άλλη από την διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής μας κυριαρχίας.
Γυναίκες και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,
Σας καλώ το 2016 να συνεχίσουμε την κοινή μας προσπάθεια για διατήρηση της μαχητικής ισχύος και της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια να αποστρέψει την προσοχή της από τις προκλήσεις ασφαλείας που αναφύονται συνεχώς στον γεωπολιτικό της περίγυρο.
Η αποσταθεροποίηση των κρατικών δομών σε χώρες της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και το παρατεταμένο αιματοκύλισμα στη Συρία, έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα από τα τελευταία προπύργια της ευρωπαϊκής ηπείρου έναντι της εξάπλωσης του εξτρεμισμού, της ακραίας βίας, αλλά και των ασύμμετρων απειλών.
Το αξιόμαχο των Ενόπλων μας Δυνάμεων, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρεί η Ελλάδα με τις ανωτέρω χώρες της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, μας δίνει σημαντικό πλεονέκτημα και αποτελεί πολλαπλασιαστή διπλωματικής ισχύος της χώρας, ενισχύοντας τη διεθνή θέση της.
Επίσης έναντι αυτών των πολύπλευρων απειλών, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, συμβάλλουν καθοριστικά στην ασφάλεια της χώρας και καθίστανται ουσιαστικό στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως των ακριτικών πληθυσμών μας σε όλα τα μήκη και πλάτη της ελληνικής επικράτειας.
Γυναίκες και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,
Για άλλη μια χρονιά, η προσφορά σας προς την πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Με σκληρή εργασία, υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυστηρή προσήλωση στο καθήκον, δικαιώσατε το σεβασμό, την αγάπη και την εμπιστοσύνη, με τα οποία σας περιβάλλει ο Ελληνικός λαός.
Το έργο αυτό, θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί το 2016, καθώς κοινή συνισταμένη όλων των παραπάνω δράσεων, δεν είναι άλλη από την βέλτιστη χρησιμοποίηση των πόρων που, από το υστέρημά του, μας διαθέτει ο ελληνικός λαός, για εκπλήρωση της υψηλής μας αποστολής.
Θέλω να τονίσω επίσης, ότι το ΥΠΕΘΑ καταβάλλει συνεχώς κάθε δυνατή προσπάθεια για να ικανοποιήσει πέραν των επιχειρησιακών απαιτήσεων, τις εύλογες ανάγκες του ανθρωπίνου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς για εμάς αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η μέριμνα για εσάς.
Προσωπικά, ζώντας μαζί σας κάθε μέρα την υλοποίηση της εθνικής σας αποστολής, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, εύχομαι το 2016 να είναι έτος ειρήνης, σταθερότητας, δημιουργίας, προσωπικής και οικογενειακής ευτυχίας για όλες και όλους σας.
Χρόνια Πολλά.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Πάνος Καμμένος









ethnika themata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου