Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στα ΒΑΛΚΑΝΙΑ!Η CIA στα ΤΙΡΑΝΑ και ο Γ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ...


Αιφνιδιαστικά επισκέφτηκε ο επικεφαλής της CIA τα Τίρανα, με κρυφή ατζέντα, γεγονός που προκαλεί απορία και εγρήγορση.
Οι διαρροές (στο βαθμό που μπορούν να επιβεβαιωθούν) κάνουν λόγο για ανησυχία των ΗΠΑ, ως προς τον βαθμό διείσδησης των τζαντιστών στη Βοσνία. Άλλο ένα θέμα που φαίνεται πως συζητήθηκε ήταν ο Ερντογάν.
Επισήμως τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι συζητήθηκε η καταπολέμηση της τρομοκρατίας με τον διευθυντή της CIA, John Brennan, ο οποίος συναντήθηκε με τους ανώτατους άρχοντες της Αλβανίας και τον επικεφαλής των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών που σχετίζεται  με θέματα ασφαλείας.
Αρχικά, ο επικεφαλής της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Νισάνι, στην συνέχεια τον πρωθυπουργό Ράμα, την υπουργό άμυνας κ.Μ.Κοδέλι  και τους επικεφαλείς του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών. 
Η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα ανέφερε επισήμως τα γενικόλογα «συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περιφερειακή ασφάλεια, τη συνεργασία κατά της τρομοκρατίας, την ανταλλαγή μυστικών πληροφοριών, καθώς και άλλα διμερή θέματα χαρακτήρα».
Φαίνεται όμως πως η αλήθεια είναι ελαφρώς πιο ανησυχητική. Αφενός μεν η σύμπλευση Τουρκίας-Αλβανίας δημιουργεί νέα δεδομένα στα Βαλκάνια και σε συνδυασμό με την ενίσχυση της Κροατίας, ως ΝΑΤΟικού δορυφόρου απαιτεί τη διαιτησία των ΗΠΑ.
Αφετέρου δε η προσέγγιση της Σερβίας προς τη Ρωσία δημιουργεί μοχλό πίεσης στην Αλβανία που φαίνεται πως επιθυμεί να παίξει το ρόλο της περιφερειακής, βαλκανικής δύναμης.
Φαίνεται πως δημιουργούνται νέα στρατόπεδα στα Βαλκάνια. Σερβία, Βουλγαρία με τη Ρωσία. Κροατία, Αλβανία με τις ΗΠΑ. Η Βοσνία με τους τζιχαντιστές. Περιφερειακά η Τουρκία και άγνωστο τι θα κάνει η Ελλάδα.







voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου