Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΜΥΛΟΣ! ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ!


2794-600x275
Από το νέο χρόνο και βλέπουμε θα κλείσει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς καθώς οι εξαγγελίες Τσίπρα για το εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους – που εδώ βαφτίστηκε 13η σύνταξη- δημιούργησαν νέα στενωπό με τους δανειστές να σκληραίνουν τη στάση τους αφού βλέπουν την κυβέρνηση να προχωράει σε μέτρα χωρίς πρώτα να τους ενημερώσει.
Έτσι, οι εκπρόσωποι της χώρας φεύγουν από τη χώρα, αφήνοντας και πάλι ανοιχτή την δεύτερη αξιολόγηση. Αυτό σημαίνει, ότι εκτός απρόοπτου θα γυρίσουν στη χώρα μας μετά τις 15 Ιανουαρίου, και ο στόχος είναι στις 26 Ιανουαρίου που θα γίνει το πρώτο eurogroup να υπάρχει ένας πρώτος λογικός συμβιβασμός.
Η τεχνική όμως συμφωνία, καθώς όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά, δεν πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις αρχές Φεβρουαρίου σύμφωνα με το καλό σενάριο, ενώ οι πιο απαισιόδοξοι πιστεύουν ότι η αξιολόγηση μπορεί να τρενάρει μέχρι το Μάρτιο ή και τον Απρίλιο, όπου θα πρέπει να μπει και το ΔΝΤ ως χρηματοδότης στο Ελληνικό πρόγραμμα, αλλά τότε η κυβέρνηση Τσίπρα θα πρέπει να αποδεχθεί προκαταβολικά την ψήφιση μέτρων 4,5 δισ. που ζητάει το ταμείο.




hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου