Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Την ημέρα που θα χάσεις τα πάντα…

15086296_1283642794991374_563327378_n
.»Καλησπερα σε όλους/ες.Είμαι απο αυτούς που πιστεύουν ότι η χρήση του διαδικτύου μπορεί να κάνει την διαφορά σε πολλά πράγματα και καλά και κακά.
Η Ελλάδα είναι μια χρεωκοπημένη χώρα και απ΄ότι φαίνεται θα συνεχίσει να σέρνεται πρός το χειρότερο.
Όλοι έχουν πληγεί ,ο καθένας στον βαθμό που έχει πληγεί, αλλά δυο κατηγορίες συναθρώπων μας είναι που υποφέρουν τα μέγιστα.
Αναφέρομαι στους άστεγους και στις οικογένειες με ΑΜΕΑ.Η αναλγητικότητα της κάθε Κυβέρνησης ,που υπηρετεί ένα σύστημα που φτωχοποιεί ανθρώπους κατά χιλιάδες ,δεν μπορεί να μας αφήνει αμέτοχους.
Οι άστεγοί μας(και λέω «μας» γιατί είναι Δικοί μας άστεγοι-όχι απο την μεριά της ευθύνης αλλά απο την μεριά της συνύπαρξής μας) δεν έχουν καμμία άλλη υποστήριξη πέρα απο αυτήν που μπορούμε να τους προσφέρουμε ΕΜΕΙΣ.
Εφέτος λοιπόν τα Χριστούγεννα ,αν ξέρουμε κανέναν στην γειτονιά μας ή εξω απο την δουλειά μας καλό θα ήταν να τους ελαφρύναμε τον πόνο της απόρριψης.Ενα μπουφάν,ενα ζευγάρι κάλτσες ,ένα σλίπινγκ μπαγκ,ένα αδιάβροχο κάτι που μπορεί να τους ζεστάνει και να τους κάνει να αισθανθούν ότι δεν είναι παρίες θα ήταν μια καλή πράξη.
Οχι απο λύπηση ή οίκτο ,αλλά επειδή όπως προείπα,οσο η κρίση θα βαθαίνει,κανένας μας και καμμία δεν ξέρει που μπορεί να βρεθεί απο την μια μέρα στην άλλη.
Οσον αφορά τους ΑΜΕΑ.Αν γνωρίζουμε μια οικογένεια με άτομο που είναι σε αυτή την κατάσταση μια χειρονομία καλής θελήσεως θα ήταν το καλύτερο δώρο.Μπορεί πολλοί απο αυτούς λόγω αξιοπρέπειας να μην δε΄χονται,να έχουν κλειστεί στον εαυτό τους ή ίσως να μας αντιμετωπίσουν με καχυποψία ή νευρικότητα.
Δεν πειράζει.
Εμείς ας κάνουμε αυτό που οφείλουμε κι αυτό διότι το παιδί με Ντάουν ή επιληψία που είναι στο διπλανό διάμερισμα θα μπορούσε να ήταν το δικό μας παιδί και κανείς δνε μπορεί να προβλέψει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.
Η Κάθε πράξη καλή ή κακή πρέπει να γίνεται όταν αυτός που την πράττει τοποθετεί, πρωτίστως,τον εαυτό του στην θέση αυτού που την δέχεται.
Ενα παιχνιδάκι σε ένα παιδί,μια σακκούλα με΄τρόφιμα,κάτι που μπορούμε να βρούμε οτι μπορεί να κάνει την διαφορά και πρός τα έξω αλλά κυρίως και πρός τα μέσα στην καρδιά μας.
Οι οικογένειες με παιδιά ή ενήλικες με τετοια προβλήματα υποφέρουν διότι θεωρούνται «μη παραγωγικά «και ώς «τρυπα» οικονομική.Αν σε αυτα προσθέσουμε και την αναστολή λειτουργίας πολλών θεραπευτηρίων χρονίων παθήσεων(αυτα βρήκαν να κλείσουν κιόχι την Βουλή που τρώνε με 10 μασέλες),τότε μπορούμε να πα΄ρουμε μια ιδέα του τι συμβαίνει….
Ας κάνουμε εφέτος την διαφορά κι ας οδηγήσουεμ και τα παιδιά μας πρός αυτήν την κατεύθυνση,έτσι ώστε να μάθουν ότι το να Δίνεις χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο…Αυτό σε κάνει Άνθρωπο,αυτό είναι που χαρακτηρίζει τον Χριστιανό κι όχι οι μεγαλόσταυροι και οι μετάνοιες για τα όμματα των Φαρισαίων…
Συγγνώμη για το μακροσκελές του κειμένου Καλημέρα…
Εφέτος Ας κάνουμε την Διαφορά…
«ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β.ΓΚΛΑΒΑΣ




katoxika nea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου