Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Χ Ρ Ε Ο Κ Ο Π Ι Α ….


%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf
Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι το ασφαλιστικό έχει κλείσει με την πρώτη αξιολόγηση του περασμένου Μαΐου. Τα στοιχεία όμως δείχνουν ότι το ασφαλιστικό, όχι μόνο δεν έχει αντιμετωπιστεί, αλλά σύντομα θα προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις.
Από την αρχή του έτους το ΕΤΕΑ ρευστοποίησε ομόλογα συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των συντάξεων. Ο ΟΑΕΕ έχει εξαντλήσει τη χρηματοδότησή του ήδη από τον Σεπτέμβριο, το ίδιο έχει συμβεί και με το ΙΚΑ, ενώ τα στοιχεία από την αγορά εργασίας δείχνουν ότι η απασχόληση βαίνει μειούμενη.
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ"
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»
Είναι αποκαλυπτικά, αλλά και άκρως ανησυχητικά, τόσο για το μέλλον της μισθωτής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, όσο και για το ασφαλιστικό, τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» που δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Εργασίας και τα οποία επαληθεύουν ότι ο περασμένος Οκτώβριος ήταν ο χειρότερος από το 2001 στον τομέα της απασχόλησης, όπου μάλιστα καταγράφηκε αρνητικό ισοζύγιο 80.000 θέσεων εργασίας. Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι στο σύνολο των νέων προσλήψεων οι περισσότερες αφορούν θέσεις μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας, με πολύ χαμηλές αποδοχές, τότε διαπιστώνουμε ότι η «βόμβα» του ασφαλιστικού έχει ήδη πυροδοτηθεί.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πίστεψε ότι με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που επέλεξε θα ανέβαζε και τα δημόσια έσοδα. Ομως, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Η υπερφορολόγηση και το μη μισθολογικό κόστος, που βρίσκονται στα ύψη, όχι μόνο έχουν μειώσει δραματικά τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς και, κατά συνέπεια, τα έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και τελικώς οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια και πολύ πιο γρήγορα το ασφαλιστικό σύστημα σε χρεοκοπία.
Επομένως, διαπιστώνουμε ότι το ασφαλιστικό δεν έχει αντιμετωπιστεί και ούτε πρόκειται να συμβεί αυτό, εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει στις λανθασμένες επιλογές της υπερφορολόγησης και της επιβολής υπέρογκων εισφορών επί δικαίους και αδίκους.





hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου