Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Κολοσσιαία προμήθεια 464 αρμάτων μάχης T-90M Bhishma από την Ινδία στα ίδια λεφτά που κόστισαν 170 LEO2HEL πριν 14 χρόνια!



Σε μια κολοσσιαία προμήθεια 464 ρωσικών αρμάτων μάχης T-90M Bhishma, τα οποία θα κατασκευαστούν εγχωρίως και θα κοστίσουν μόλις 1,8 δισ. ευρώ (αντίστοιχα πριν από 14 (!) χρόνια μόλις 170 LEO2HEL κόστισαν στην Ελλάδα 
τα ίδια, σχεδόν λεφτά), προχωρά η Ινδία (αυτό για να σκεφθούμε πόσα μάσησαν οι εγχώριοι μεσάζοντες και οι διεφθαρμένοι κρατικοί αξιωματούχοι).
Πρόκειται για την μεγαλύτερη παραγγελία αρμάτων μάχης διεθνώς, τουλάχιστον την τελευταία πενταετία.
Σχετική απόφαση ελήφθη από το Συμβούλιο Αμυντικών Προμηθειών (DAC: Defense Acquisition Council) του υπουργείου Άμυνας της Ινδίας.


ΤοT-90M Bhishma αποτελεί βελτιωμένη έκδοση του T-90S Bhisma και πρόκειται ουσιαστικά για το ρωσικό «MS». Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης αναμένεται μέχρι τον Ιανουάριο.
Ο Στρατός της Ινδίας διαθέτει σε υπηρεσία αριθμό 1.200 άρματα μάχης T-90S και T-90M που έχουν κατασκευαστεί στην Ινδία κατόπιν αδείας και τα οποία εξοπλίζουν 13 συντάγματα αρμάτων.
Ο σχεδιασμός του Στρατού της Ινδίας προβλέπει την ύπαρξη σε υπηρεσία περισσότερων από 2.000 αρμάτων μάχης τύπου T-90 μέχρι το έτος 2020 για την κάλυψη του συνόλου των συνοριακών περιοχών ιδίως με το Πακιστάν.
Τα άρματα μάχης T-90M της συγκεκριμένης προμήθειας θα κατασκευαστούν από την κρατική βιομηχανία Ordnance Factory Board στο Tamil Nadu, στη νότια Ινδία.












oparlapipas.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου