Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ!!!Σε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ 300.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ!!!Αυξανόμενη ένταση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας!!!





Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ!!!Σε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ 300.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ!!!Αυξανόμενη ένταση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας!!!




Το ΝΑΤΟ φέρεται να προετοιμάζει στρατιωτική δύναμη που θα αγγίξει τα 300.000 άτομα, και πρόκειται να αναπτυχθεί σε καίριες θέσεις μέσα σε διάστημα δύο μηνών, ως απάντηση στην αυξανόμενη ένταση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις, τοποθετούν εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως «υψηλού συναγερμού» σε μια προσπάθεια να αποτρέψει πιθανή απειλή από τη Μόσχα.

Ενώ το ΝΑΤΟ μείωσε τον προϋπολογισμό της άμυνας και των στρατιωτικών επενδύσεων μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, η Ρωσία έχει ενισχύσει την στρατιωτική της δύναμη, κάτι το οποίο φαίνεται από τις παρελάσεις, όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 100.000 στρατιώτες κάθε χρόνο.

Ο Στόλτενμπεργκ ενίσχυσε το κλίμα τρομολαγνείας δηλώνοντας χαρακτηριστικά στους Times: «Βλέπουμε τη Ρωσία να είναι πολύ πιο ενεργή με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Έχουμε δει μια πιο διεκδικητική Ρωσία η οποία πραγματοποιεί μία σημαντική στρατιωτική ενίσχυση τα τελευταία χρόνια. Στην πραγματικότητα τριπλασίασε τις αμυντικές δαπάνες από το 2000, ανέπτυξε νέες στρατιωτικές δυνατότητες, ενώ χρησιμοποιούν τη δύναμή τους και με τη χρήση στρατιωτικής βίας κατά των γειτόνων».

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε δει επίσης τη Ρωσία να χρησιμοποιεί προπαγάνδα στην Ευρώπη μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ και αυτό είναι ακριβώς ο λόγος που τον ΝΑΤΟ απαντάει. Ανταποκρινόμαστε με τη μεγαλύτερη ενίσχυση της συλλογικής μας άμυνας από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου».

Επιπλέον ο Άνταμ Τόμσον, απερχόμενος μόνιμος αντιπρόσωπος του ΝΑΤΟ, εκτιμά ότι προς το παρόν, θα χρειαστούν περίπου 180 μέρες για να αναπτυχθεί ο αριθμός των 300.000 στρατιωτών, και ότι η αύξηση της στρατιωτικής δύναμης είναι κομβικής σημασίας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Μόσχα θεωρήθηκε ότι προκάλεσε σκόπιμα το ΝΑΤΟ με την αποστολή εκατοντάδων αλεξιπτωτιστές σε σερβική αεροπορική βάση, τη στιγμή που η Βορειοατλαντική Συμμαχία πραγματοποιούσε ασκήσεις αντιμετώπισης καταστροφών, μόλις 150 μίλια μακριά στο Μαυροβούνιο. Η απόφαση του Πούτιν να κάνει στρατιωτικές ασκήσεις τόσο κοντά με τις ασκήσεις έκτακτης ανάγκης του ΝΑΤΟ στο Μαυροβούνιο, ανέδειξε για μία ακόμα φορά τον έντονο ανταγωνισμό που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές, και ότι η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.

Ο Ιγκόρ Σουτιάγκιν, εμπειρογνώμονας στο Βασιλικό Ινστιτούτο Άμυνας και Μελετών Ασφαλείας, δήλωσε: «Η Ρωσία θέλει να δείξει ότι μπορεί να εκφοβίσει το ΝΑΤΟ … και το ΝΑΤΟ λέει στη Ρωσία ότι αν εμφανιστεί θα είμαστε κι εμείς εκεί».




volcanotimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου