Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…


tafoplaka_greece
Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο-«λαιμητόμο» – Έρχονται δραματικές επιπτώσεις στη ζωή εκατομμυρίων μισθωτών και συνταξιούχων
Μαύρη μέρα αναμένεται να είναι η σημερινή Κυριακή (08/05) για εκατομμύρια Έλληνες συνταξιούχους και μισθωτούς – Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος φέρνει με υπερηφάνεια το ασφασλιστικό-«τέρας» στη Βουλή και βάζει «ταφόπλακα» σε εκατομμύρια Έλληνες – Περίπατο και οι «κόκκινες γραμμές» του Τσακαλώτου.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδεύει ολοταχώς προς την ολοκλήρωση του καταστροφικού της σχεδίου φέρνοντας το απόγευμα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, το ασφαλιστικό – «τέρας», του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, που αναμένεται να εξασφαλίσει όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γεράματα… αξιοπρέπειας στους Έλληνες με 384 ευρώ.
Όπως όλα δείχνουν, πλέον έρχονται δραματικές επιπτώσεις στη ζωή 1,2 εκατομμυρίων Ελλήνων που ήδη βρίσκονται στα όρια της απόλυτης φτώχειας και με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, να συνεχίζει να περιπαίζει τον λαό μέχρι και την τελευταία στιγμή, ότι τα μέτρα αφορούν μόνο στο 10% των πολιτών και εκθειάζοντας το τερατούργημα που ο ίδιος δημιούργησε.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών:
Μειώσεις στις συντάξεις θα υποστούν 400.000 νέοι συνταξιούχοι οι οποίοι θα υποβάλλουν αιτήσεις την επόμενη πενταετία.
380.000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα χάσουν το ΕΚΑΣ
180.000 συνταξιούχοι, όπως υποστηρίζει το ίδιο το υπουργείο Εργασίας, θα δουν δραματικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις τους. Αυτό σημαίνει ότι κάθε θιγόμενος θα χάσει 1.800 ευρώ ετησίως ή 150 ευρώ το μήνα (εξοικονόμηση 361 εκατ. ευρώ)
70.000 δικαιούχοι εφάπαξ θα δουν την παροχή να μειώνεται κατά 12% με 15%
280.000 δικαιούχοι μερίσματος ΜΤΠΥ θα υποστούν μειώσεις 35%
50.000 υψηλοσυνταξιούχοι θα υποστούν σοβαρές απώλειες εισοδήματος λόγω του πλαφόν
612.778 ασφαλισμένοι αγρότες θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν τριπλάσιες εισφορές
Περίπου 140.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και 100.000 επιστήμονες θα επιβαρυνθούν υπέρμετρα εξαιτίας τις
Απόψε αναμένεται να κορυφωθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του Ασφαλιστικού – Συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου, η οποία αρχίζει στις 10 το πρωί για δεύτερη ημέρα με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.
Το νομοσχέδιο πρόκειται να ψηφιστεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία, αίτημα για την διεξαγωγή της οποίας προανήγγειλαν ήδη ότι θα καταθέσουν η ΝΔ και το ΚΚΕ, και πάντως θα τύχει της στήριξης μόνον της πλειοψηφίας, αφού σύσσωμη η Αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι καταψηφίζει κατακεραυνώνοντας το νομοθέτημα.
Καταψηφίστηκε η αίτηση αντισυνταγματικότητας – «Το ν/σ υπονομεύει την αναλογικότητα»
Η βουλή καταψήφισε το Σάββατο (7/5) την αίτηση αντισυνταγματικότητας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη δια του Ανδρέα Λοβέρδου.
Ξεκινώντας δε την τοποθέτησή του υπενθύμισε όσα έλεγε ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 όταν κατέθεσε η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το δικό της ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Όπως υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος το νομοσχέδιο υπονομεύει την αναλογικότητα, την βιωσιμότητα και την ανταποδοτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος αλλα και την υποχρέωση του Κράτους να παρέχει κοινωνική ασφάλιση.
«Επιβαρυνόμαστε ανάλογα με τις δυνάμεις μας», ήταν η απάντηση του υπουργού εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου.
«Αυτό λέει το σύνταγμα, αυτό που κάνουμε είναι να εφαρμόζουμε το σύνταγμα για πρώτη φορά», είπε ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει «υπέρμετρη επιβάρυνση» στους ασφαλισμένους.
Η συνέχεια στο newsbomb.gr



hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου