Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ο εκδότης... διαμαρτύρεται...


Ο Σταύρος Ψυχάρης

Η υπόθεση με τις ελλιπείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» του Σταύρου Ψυχάρη παραπέμφθηκε τη Δευτέρα οριστικά στη Δικαιοσύνη, ωστόσο ο εκδότης διαμαρτύρεται, καταγγέλλοντας ότι...
έστειλε τα στοιχεία στη Βουλή, αλλά η αρμόδια επιτροπή ελέγχου είχε πάρει νωρίτερα την απόφασή της.

Οπως αναφέρει ειδικό editorial των χθεσινών «Νέων», το οποίο κάνει λόγο για «διωκτική σπουδή σκοτεινών κύκλων που εδρεύουν στα υπόγεια της εξουσίας», λίγο μετά τη 1 μ.μ. έφτασε στη Βουλή ο μεταφορέας του ογκώδους φακέλου με τα παραστατικά που είχαν ζητηθεί από την επιτροπή.

«Η Επιτροπή έκρινε ότι στη μία η ώρα το μεσημέρι τερματίζονται οι εργασίες της. Και έλυσαν τη συνεδρίαση προτού προλάβει να καταθέσει τον ογκώδη φάκελο ο κομιστής του. Είναι απορίας άξιον πώς η Επιτροπή θεώρησε ότι ολιγόλεπτη καθυστέρηση ακυρώνει τα στοιχεία και τα έγγραφα», αναφέρει το έντυπο του ΔΟΛ, αφήνοντας αιχμές κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Επικρατείας.

«Ετσι επιβεβαιώθηκε η πρώτη πρόβλεψη των κ.κ. Τσίπρα και Παππά ότι έρχονται ποινικές διώξεις, κατά το συνήθειο της... σοβούσης εξουσίας. Η υπόθεση του “πόθεν έσχες” του εκδότη των “Νέων” και του “Βήματος” θα κριθεί οριστικά από την ελληνική Δικαιοσύνη», σημειώνει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Απαντώντας στα όσα υποστηρίζει ο Στ. Ψυχάρης, κύκλοι της επιτροπής ανέφεραν χθες ότι ο φάκελος έφτασε στις 15.45 στις υπηρεσίες, αλλά δεν ανοίχτηκε, αντίθετα απεστάλη μαζί με το πόρισμα του εισαγγελέα και των ορκωτών λογιστών στη Δικαιοσύνη. Υπενθύμιζαν ακόμη ότι η διορία είχε λήξει ήδη από την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι, βάσει της εισήγησης του εισαγγελέα, για τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ υπάρχουν «ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος της ελλιπούς και ανακριβούς δήλωσης “πόθεν έσχες”»




nonews news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου