Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Διαταγή Σουλτάνου: «Στα τέσσερα» η ΕΕ και να φοράει και φέσι!


erdogan_gynaika_sta_4
Η ανικανότητα και απροθυμία της ΕΕ να ασχοληθεί σοβαρά με το προσφυγικό ζήτημα φάνηκε για μια ακόμη φορά σε όλο της το μεγαλείο.
Γιατί, δεν γίνεται μια εκ των ισχυρότερων ηπείρων να μην μπορεί να κουμαντάρει τις προσφυγικές ροές. Μια χαρά μπορεί. Απλά δεν θέλει. Ή δεν έχει την ικανότητα να το κάνει.
Και κάπως έτσι φτάσαμε να φιλάμε την κατουρημένη ποδιά της Τουρκίας. Ο Σουλτάνος σκοτώνει αβέρτα κόσμο (κουρδικής καταγωγής κατά προτίμηση), φιμώνει όσες περισσότερες αντίθετες φωνές μπορεί, καταπατά το σύνταγμα της χώρας του και σχεδόν όλες τις διεθνείς συνθήκες, αλλά «εμείς» οι Ευρωπαίοι είμαστε όλο γελάκια και αγκαλίτσες.
Σύνοδος Κορυφής σου λέει ο άλλος… Τούρκικο παζάρι την καταντήσανε, με τον Νταβούτογλου να έχει και υφάκι και να εκβιάζει ξεδιάντροπα μια ολόκληρη ήπειρο! Σκλαβοπάζαρο στεγνό, με τις ανθρώπινες ζωές να μετριούνται σε ευρώ και τον πανικό των Ευρωπαίων να ξεχειλίζει.
Ήδη τα 3δισ. που είχε υποσχεθεί η ΕΕ στην Τουρκία ήταν πολλά, πόσο μάλλον τα άλλα τόσα που θα πάρει (συν τα μη οικονομικά οφέλη) για να περιορίσει τις προσφυγικές ροές. Και έρχομαι και ρωτάω με το απλό το μυαλό το δικό μου: Σοβαρά τώρα, αυτά τα 6 δισ. που χαρίζει η ΕΕ στην Τουρκία, δεν θα μπορούσε άνετα να τα αξιοποιήσει εντός των μελών της για την ενίσχυση όλων των δομών αντιμετώπισης του προσφυγικού;
Θα μπορούσε. Και κάτι άλλο: αντί το ένα ευρωπαϊκό κράτος να κλείνει τα σύνορά του στο άλλο, θα μπορούσαν κάλλιστα αυτοί που κόπτονται για τα «εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», να αποφασίσουν κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων στην Τουρκία. Ναι, ξέρω, «στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα», όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, αλλά κάποιες άλλες μορφές «επικοινωνίας» Ευρώπης-Τουρκίας μια χαρά μπορούν να κλείσουν.
Εδώ που φτάσαμε, έπρεπε η Ευρώπη να έχει το πάνω χέρι σε ότι αφορά την Τουρκία και όχι το ανάποδο.
Υ.Γ. Για την Ελλάδα δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι, γιατί κι εμείς, όπως κάποιοι λένε υπερήφανα «Ανήκομεν εις την Δύσιν» και χορεύουμε στο ρυθμό που μας βαράει…





HELLASFORCE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου