Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Οργή και αγανάκτηση των κατοίκων των Άνω Λιοσίων για τα προβλήματα με τους τσιγγάνους


astynomialiosia


Η παρακάτω επιστολή που κοινοποιήθηκε στο Cityface.gr είναι της Δήμητρας Παπακώστα, κατοίκου Άνω Λιοσίων, και εστάλη τόσο στον Πρόεδρο της Βουλής, όσο και στα γραφεία των κομμάτων.
Αναλυτικά:
«Κύριοι
Είμαι Ελληνίδα πολίτης και μένω στα Άνω Λιόσια Αττικής. Δεν ανήκω σε κάποια μειονότητα, επομένως σύμφωνα με την πολιτεία δεν δικαιούμαι κάποιων προνομίων.
Πριν 35 χρόνια οι γονείς μου, φτωχοί και πολύτεκνοι βιοπαλαιστές αγόρασαν με δόσεις ,εδώ στα «φτωχά» , ένα οικοπεδάκι με όνειρο να βάλουν τα παιδιά τους κάτω απο ένα κεραμύδι. Τότε η περιοχή ήταν έρημη και εκτος σχεδίου. Μετά απο 11 χρόνια έχτισαν νόμιμα το σπίτι μας. Σήμερα στο σπίτι αυτό μένουμε 5 οικογένειες. Όλοι Ελληνες φορολογούμενοι.
Στην περιοχή μας οι τσιγγάνοι πριν 35 χρόνια , πραγματικά δεν ξέραμε που έμεναν, αφού ο πληθυσμός τους ήταν μικρός και επομένως ο «ιδιαίτερος» τρόπος ζωής τους δεν δημιουργούσε πρόβλημα στους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής .
Σήμερα ο πληθυσμός τους στην περιοχή (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ) είναι περίπου 3.000 ενώ ο υπόλοιπος πληθυσμός είναι περίπου 28.000 κάτοικοι.
Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα για την ενισχυση και καλυτέρευση της ζωης των «ρομά» (όπως θελετε να τους αποκαλείται ) σε συνδιασμό με την φιλοδοξια για εξουσία και την απληστία των πολιτιακών εκπροσώπων , έχουν μετατρέψει την περιοχή σε γκέτο «τσιγγάνων»(γύφτων όπως τους αποκαλούμε εμείς ).
Καθημερινά επιτίθενται σε πολίτες στις στάσεις του λεωφορείου ,χτυπούν γυναίκες και αρπάζουν τις τσάντες, χτυπούν οδηγούς και κλέβουν αυτοκίνητα, μπαίνουν στις αυλές μας και κλέβουν ότι βρουν, μπαίνουν στα σπίτια μας κλέβουν και καταστρέφουν τα πάντα, μικρά παιδιά 12 ,13,14 ετών, κάνουν αγώνες και επίδειξη με αυτοκίνητα, παρενοχλούν άσεμνα λεκτικά και με χειρονομίες κορίτσια και μεγαλύτερες γυναίκες, καίνε καλώδια, βάζουν φωτιά στα οικόπεδα για να ανοιγουν τον χώρο προκειμένου να στήσουν αλλη μια παράγκα ή για να έχουν χώρο να κινούνται, όλοι έχουν ηχοσυστήματα με ecoκαι συναγωνίζονται ποιος έχει πιο δυνατο μηχάνημα.

Καθημερινά πυροβολούν με καραμπίνες , με αυτόματα (καλάζνικωφ) και οι συμπλοκές μεταξύ τους είναι σε ημερήσια διάταξη .Επειδή δεν εργάζονται όλα αυτά γίνονται όλες τις ωρες και όλες τις ημέρες και νύχτες. Επειδή η πολιτεία τούς παρέχει προστασία ως «μειονότητα» επιδεικτικά τρομοκρατούν ολη την περιοχή.
Η πολιτεία δεν είναι απρόσωπη ούτε ανώνυμη. Το προσωπό της είναι αυτό που ο καθένας σας βλέπει κάθε πρωι στον καθρέφτη του, και το όνομάτης είναι το όνομα κάθε ενος απο εσας, πολιτικού και πολιτειακού αρχοντα. Είστε εσείς , κάθε ενας απο εσας ξεχωριστά, είστε υπευθυνοι για την ζωη του παιδιου που κρυβεται πίσω απο τους καναπέδες του σπιτιού του, κάτω απο το κρεββάτι του η κάτω απο τα καθίσματα των αυτοκινήτων και των λεωφορείων οταν αρχίζουν οι πυροβολισμοι και οι συμπλοκές στον δρόμο (καθημερινές εικόνες για εμάς).
Είστε τουλάχιστο άμεσα υπεύθυνοι και συνένοχοι για ποινικά αδικήματα που διαπράττονται στην περιοχή , εμπόριο οπλων , παρανομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία , χρηση οπλων απο ανηλίκους , ληστίες , κλοπές και ο κατάλογος μπορεί να εμπλουτισθεί . Και είστε υπεύθυνοι διότι δινετε κατευθύνσεις και εντολές «λαμβάνοντας υποψη τις πολιτιστικές –πολιτισμικές – εθνολογικές –θρησκειολογικές –και άλλες ιδιαιτερότητες στα πλαίσια των βασικών αρχών της αναλογικότητας –προσφορότητας και καταλληλότητας και πάντα σύμφωνα με την κείμενη Εθνική και Ερωπαική νομοθεσία ,τις συμβάσεις για την προστασία της αξιοπρέπειας των ανθρώπων και την τήρηση των διεθνών κανόνων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» όπως αναφέρει σε απαντητική επιστολή ο Ταξίαρχος κος Κορδολαίμης μετα απο καταγγελια μου επειδη δεν επενεβη η αστυνομία ενω επι 30 ωρες επεφταν ακατάπαυστα πυροβολισμοί και υπήρχαν συμπλοκές 20-30 ατόμων .
Γεγονότα που είναι καταγεγραμμένα σε βιντεο, και για τα οποία εχουν γινει καταγγελίες σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο.
Κύριοι, είμαι Ελληνίδα πολίτης, μένω στα Άνω Λιόσια Αττικής και σύμφωνα με την πολιτεία δεν δικαιούμαι την προστασία της αξιοπρέπειας μου και την τήρηση των διεθνών κανόνων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».






katoxika nea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου