Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ… Η Ευρωπαϊκή Ένωση Θα Πρέπει να Ζητήσει Βοήθεια από τον Πούτιν, Όχι να Γονατίζει στον Ερντογάν


ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Η ΕΕ θα πρέπει να ζητήσει από τη Ρωσία για βοήθεια Αντί να γονατίζει μπροστά από την Άγκυρα »
Η Ρωσία αποδείχθηκε ότι είναι ένας βασικός παράγοντας για την επίλυση της συριακής σύγκρουσης. Εάν η Ευρώπη πρόκειται να «ζητιανεύσει» βοήθεια από κάποιον, θα πρέπει να είναι από τη Μόσχα, παρά την τουρκική κυβέρνηση.
Η Ευρώπη δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι η «πτώση στα γόνατά» μπροστά από τον Ερντογάν, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να επιλύσει την τρέχουσα κρίση των προσφύγων, είναι απολύτως άχρηστη.
«Σήμερα, η Angela Merkel μίλησε στην Άγκυρα για τους πρόσφυγες από τη Συρία. Αλλά ίσως ο Πούτιν θα ήταν το κατάλληλο πρόσωπο για να μιλήσει αντ ‘αυτού».
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Άγκυρα για να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου για να συζητήσουν την επίλυση της προσφυγικής κρίσης για τρίτη φορά φέτος.
Ενώ τα ευρωπαϊκά κράτη «φιλούν τα πόδια του Ερντογάν», η Τουρκία έχει μια μεγάλη ευκαιρία να εκφράσουν τυχόν όρους και προϋποθέσεις, που προκαλούν νευρικότητα στους Ευρωπαίους.
Η επίσκεψη της Μέρκελ στην Τουρκία δεν είναι τίποτα περισσότερο από την άμεση απόδειξη της απελπισίας της. Η πικρή αλήθεια είναι, όμως, ότι ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου είναι σε θέση να επιλύσουν την τρέχουσα κρίση της μετανάστευσης, δεδομένης της κλίμακας της.
Οι δυτικές χώρες ήταν σιωπηλές στην αρχή βλέποντας τα γεγονότα στη Συρία, πείθοντας τον εαυτό τους ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή δεν έχει με τίποτα να κάνει με αυτούς. Τώρα που η συριακή κρίση έχει οδηγήσει σε ένα τεράστιο κύμα προσφύγων, η Μέρκελ και άλλοι πολιτικοί δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν μια τέτοια τεράστια πρόκληση.
Μια πιο αποτελεσματική λύση για την Ευρώπη θα είναι μια εταιρική σχέση με τη Ρωσία, η οποία έχει καθιερωθεί ως βασικός παράγοντας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Εάν η Ευρώπη πρέπει να εκλιπαρεί για βοήθεια, ίσως θα πρέπει να «πέσει στα γόνατα του Βλαντιμίρ Πούτιν» παρά Ερντογάν ο οποίος θα αποδειχθεί άχρηστος για την επίλυση της σημερινής κρίσης ούτως ή άλλως.







hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου