Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΝΔ: Συναίνεση στο προσφυγικό...




Σύγκρουση για την οικονομία...

Ικανοποιημένος από τις επαφές του στις Βρυξέλλες επέστρεψε στην Αθήνα ο Πρόεδρος της ΝΔ. «Πίσω στην...
Αθήνα. Κερδίσαμε συμμάχους στις Βρυξέλλες, από αύριο συνεχίζουμε τη μάχη με βασικό σύμμαχο την κοινωνία» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στην Συγγρού ξεκαθαρίζουν ότι η συναίνεση στο προσφυγικό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει γενικότερη σύμπλευση με την κυβέρνηση για τις πολιτικές που εφαρμόζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο εσωτερικό της χώρας. 

Την διαχωριστική αυτή γραμμή την επεσήμανε ο πρόεδρος του κόμματος και στους εταίρους σημειώνοντας με έμφαση πως η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει το ασφαλιστικό. 

Την ίδια τακτική θα ακολουθήσει και στο ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων καθώς μια τέτοια κίνηση θα οδηγήσει την χώρα ακόμα πιο βαθιά στην ύφεση. «Η νέα αύξηση των φόρων εισοδήματος, περιουσίας και εισφορών που σχεδιάζει η Κυβέρνηση, θα “γονατίσει” τους συνεπείς φορολογούμενους, θα στραγγαλίσει την πραγματική οικονομία, θα διαλύσει τον ιδιωτικό τομέα, θα βαθύνει την ύφεση, θα ενισχύσει τη φοροδιαφυγή, θα μειώσει τα έσοδα» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο συντονιστής οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας. 

Εκτός όμως από την οικονομία σκληρή είναι η αντιπαράθεση και στον τομέα της υγείας με αφορμή το παράλληλο πρόγραμμα που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση. «Δεν πέρασαν 48 ώρες από την παρουσίαση της Μαύρης Βίβλου στην υγεία στον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα ψέματα συνεχίζονται. 

Στην ανακοίνωσή της, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποδέχεται ότι 37 (δηλαδή το 86%) από τις 43 προεκλογικές υποσχέσεις ήταν ψεύτικες και μόνος σκοπός ήταν η κατάκτηση της εξουσίας! Και απαντά μόνο στα 6.» τόνισε σε ανακοίνωση τομεάρχης υγείας της ΝΔ Χρήστος Κέλλας. 

Ο πρόεδρο της ΝΔ βλέποντας και την δημοσκοπική άνοδο του κόμματος του, έχει δώσει εντολή σε όλους τους συντονιστές και τομεάρχες να ανεβάσουν τους αντιπολιτευτικούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση. Παράλληλα θα απορρίπτουν συνεχώς τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και οικουμενικής κυβέρνησης. «Τη συζήτηση για οικουμενική δεν πρόκειται να την ξεκινήσουμε εμείς ούτε να συμμετέχουμε εμείς σε μία τέτοια συζήτηση. Πόσο μάλλον που ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέει ότι έχει μία άνετη πλειοψηφία με την οποία μπορεί να προχωρήσει.

Εάν δεν μπορεί να κυβερνήσει, αυτό θα πρέπει να δηλωθεί, να ξεκινήσουν οι συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες που πιστεύω ότι στο βάθος τους θα οδηγήσουν σε εκλογές. Αλλά αυτό, το κλειδί των εξελίξεων της πολιτικής σταθερότητας ή αβεβαιότητας το κρατά ο κ. Τσίπρας» είπε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στον Real Fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου 

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την κοινωνική οργή που επικρατεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λόγω του ασφαλιστικού με στοχευμένες επισκέψεις στην περιφέρεια. Την ίδια ώρα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα διαδικαστικά για την διοργάνωση του 10ου συνεδρίου του κόμματος. 







nonews news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου