Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

BOMBA για την Αμφίπολη που θα σας συνταράξει όλους!

kastaena
 Όπως σας ενημερώσαμε και σε χθεσινό μας άρθρο εδώ και αρκετό καιρό διεξάγεται μια έρευνα στην Αμφίπολη που σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των ερευνητών δίνουν την εξής διάσταση για τον Καστά. Ο Καστάς είναι τύμβος και έχει πάρει τη μορφή αυτή μετά από ανθρώπινες παρεμβάσεις. Τα ευρήματα της έρευνας το δείχνουν καθαρά αυτό και επιβεβαιώνει όσα υποστηρίζει από την δίνουν την εξής διάσταση για τον Καστά.
Λόφος ,τάφος, τύμβος, λιοντάρι, περίβολος, μέρος ενός ευρύτερου συνόλου στην περιοχή. Τα ευρήματα αυτά θα αναλυθούν με άνθρακα 14. Σαφώς τα αποτελέσματα θα προσθέσουν πολλά νέα στοιχεία ως προς τη χρονολόγηση. Οι γεωμορφολογικές αναλύσεις των πετρωμάτων επιβεβαιώνουν όλες τις βαθμίδες οικοδόμησης του μνημείου όπως τις έχει περιγράψει ήδη σε ομιλία του στο ΑΠΘ ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαντζής.
Η χρηματοδότηση των νέων ερευνών, έγινε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με ένα κονδύλιο της τάξεως των 10.000 ευρώ που ενέκρινε ο πρύτανης Περικλής Μήτκας παρά την οικονομική στενότητα.
kasta

Τα χρήματα αυτά δαπανώνται κυρίως σε αναλώσιμα υλικά όπως ηλεκτρόδια και βεντούζες καθώς με βία επαρκούν και για τις μετακινήσεις της ομάδας των επιστημόνων.
Το σημαντικότερο όμως είναι πως για να ολοκληρωθεί η ηλεκτρική τομογραφία στον Τύμβο Καστά σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμοδίων χρειάζεται ακόμη μια χορηγία της τάξεως των 6.000 ευρώ η οποία θα συμβάλει στην επέκταση των ερευνών και σε άλλα σημεία ήσσονος σημασίας.








voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου