Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ζούμε σε Ενδιαφέροντες Καιρούς: ΧΑΟΣ στα Χρηματιστήρια… Σήματα Παγκόσμιου Κινδύνου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΟΣ

«Η πρόσφατη κατάρρευση του χρηματιστηρίου στην Κίνα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εξασθένιση γιουάν», σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Ευρασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης, Yaroslavl Lisovolik, ο οποίος προειδοποίησε επίσης ότι «η παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να υποφέρει εάν το Ουράνιο Βασίλειο καταρρεύσει».
Προειδοποίησε επίσης ότι η κινεζική οικονομία είχε συσσωρεύσει μια ολόκληρη σειρά από προβλήματα που θα προκαλέσουν ανησυχία μεταξύ των επενδυτών όλο το χρόνο, και ακόμα θα θέσουν σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία.
«Η αρχή του τρέχοντος έτους δείχνει ότι η επιδείνωση της δυναμικής της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα καθίσταται ένας από τους βασικούς κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία», επεσήμανε ο Lisovolik.
ΚΙΝΑ 1
Ο οικονομικός εμπειρογνώμονας και επικεφαλής της Gazprombank, Yegor Susin, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι η κινεζική χρηματιστηριακή αγορά αναταραχή πυροδοτήθηκε από την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας και την τρέχουσα απαγόρευση της πώλησης μετοχών από τους βασικούς μετόχους της Κίνας.
Νωρίτερα, η Moodys Investors Service ανέφερε με ένα δελτίο τύπου ότι η τελευταία κατάρρευση του χρηματιστηρίου στην Κίνα αποτελεί ένδειξη των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το Πεκίνο στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
Η πτώση της τάξης του 7% την περασμένη Πέμπτη στα χρηματιστήρια των Σαγκάη και Shenzhen, προκάλεσε τη διακοπή του μηχανισμού της νέας κινεζικής χρηματιστηριακής αγοράς για δεύτερη φορά φέτος, προκαλώντας σοκ σε όλο τον κόσμο.




hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου