Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Το παραδέχονται: Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις «κάνουν μια μπουκιά» το ΝΑΤΟ!


russian_armed_forces
Η τεχνική τεχνογνωσία και η τεχνολογική ευφυΐα έχουν μετατρέψει τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας σε μια υπολογίσιμη δύναμη.
Τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα της Ρωσίας και η τεχνική πραγματογνωμοσύνη άλλαξαν την παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων υπέρ της Μόσχας, σύμφωνα με πηγές σε αυστριακά ΜΜΕ.
Η ικανότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για τη διεξαγωγή πολλαπλών στρατιωτικών επιχειρήσεων και αεροπορικών επιδρομών ακριβείας, έχει μπερδέψει τις δυτικές δυνάμεις. Η έξυπνη εφαρμογή σύγχρονου λογισμικού και η τρομερή ικανότητα των τεχνικών εμπειρογνωμόνων της, επιτρέπει στη Ρωσία να μάχεται εξ αποστάσεως με δυνάμεις του εχθρού με ποικίλους τρόπους, είτε πρόκειται για αεροπορική επιδρομή από Su-24 επιθετικά αεροσκάφη, ή ομοβροντία τελευταίας τεχνολογίας πυραύλων cruise από χιλιάδες μίλια μακριά.
Αλλά καθώς η Ρωσία συνεχίζει να αναπτύσσει νέα και εξαιρετικά όπλα, όπως το PAK FA (Τ-50) πέμπτης γενιάς μαχητικό stealth, Ρώσοι επιστήμονες έχουν επίσης αναπτύξει τεχνολογίες που επιτρέπουν φαινομενικά ξεπερασμένο στρατιωτικό εξοπλισμό, να αποδίδει στο ίδιο επίπεδο με τον ανάλογο σύγχρονο εξοπλισμό.
Για παράδειγμα, στρατιωτικά αεροσκάφη εξοπλισμένα με το σύστημα SVP-24 μπορούν να αναπτύξουν μη-καθοδηγούμενες βόμβες με σχεδόν την ίδια ακρίβεια όπως τα πυρομαχικά. Το SVP-24 χρησιμοποιεί το σύστημα πλοήγησης GLONASS (αν και μπορεί επίσης να λάβει πρόσθετα δεδομένα από τα αεροπλάνα αναγνώρισης και τους σταθμούς έγκαιρης προειδοποίησης) για να συγκρίνει διαρκώς τις θέσεις του αεροσκάφους και τον επιδιωκόμενο στόχο. Το σύστημα υπολογίζει στη συνέχεια ένα «φάκελο» (ταχύτητα, υψόμετρο και πορεία) για το αεροσκάφος, στο εσωτερικό του οποίου οι μη-καθοδηγούμενες βόμβες απελευθερώνονται αυτόματα ακριβώς κατά την ακριβή στιγμή που η πτήση τους θα τους φέρει ακριβώς πάνω από το στόχο (με ακρίβεια 3-5μ).
Το SVP-24 μετρά επίσης όλες τις σχετικές περιβαλλοντικές παραμέτρους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών μεγάλου υψομέτρου, βγάζοντας το αεροσκάφος εκτός εμβέλειας των MANPADS».
«Από τότε που ο Πούτιν έγινε πρόεδρος για δεύτερη φορά, η Ρωσία έχει επενδύσει ενεργά στην ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων της, καθιστώντας τες πολύ εξελιγμένες, κινητές και αποτελεσματικές, για να μην αναφέρουμε αναρίθμητες», είπε ο Στρατηγός του ΝΑΤΟ Hans-Lothar Domrose στο περιοδικό Contra.
Ο Στρατηγός ανέφερε ότι προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία δυνάμεων, η Ρωσία και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να συμμετάσχουν σε συνομιλίες αφοπλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου