Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Βόμβα! Η Γερμανία θα κάνει την Ελλάδα ανοιχτή φυλακή…

prosfyges


Πληροφορίες αναφέρουν πως στη μίνι-σύνοδο κορυφής της Κυριακής για το προσφυγικό, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα ζητήσει από τα βαλκανικά και νοτιοευρωπαϊκά κράτη να σταματήσουν να προωθούν ελεύθερα πρόσφυγες και μετανάστες προς τη Βόρεια Ευρώπη.
Σύμφωνα με την «Wall Street Journal», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εγκλωβίσει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, και θα δώσει τέλος στην ελεύθερη διέλευση προσφύγων και μεταναστών από τα εδάφη της Ελλάδας και άλλων βαλκανικών κρατών.
Το προσχέδιο της ατζέντας της συνόδου δείχνει πως ο κ. Γιούνκερ θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα και τους ηγέτες των υπόλοιπων χωρών που βρίσκονται στο «βαλκανικό μονοπάτι» να σταματήσουν την πρακτική της ανεξέλεγκτης προώθησης των προσφύγων προς τους βόρειους γείτονές τους, επισημαίνει η WSJ.
«Οι ηγέτες δεσμεύονται να αποφύγουν τη διευκόλυνση της μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα μιας άλλης χώρας της περιοχής χωρίς τη συναίνεση αυτής της χώρας. Η πολιτική του να [στέλνουμε] πρόσφυγες σε μια γειτονική χώρα δεν είναι αποδεκτή», αναφέρεται στο προσχέδιο, με στόχο να σταματήσουν ή έστω να ελαχιστοποιηθούν να προσφυγικά ρεύματα από το νότο.




voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου