Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Το ΙΚΑ ζητά δανεικά για να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις του

ika
Το ΙΚΑ, έφτασε στο απροχώρητο και  αποφάσισε να δανειστεί προκειμένου για να μπορέσει να πληρώσει συντάξεις. Το ΔΣ του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχεδιάζει να ζητήσει επιπλέον 180 εκατ. ευρώ από το ΑΚΑΓΕ.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η δραματική αύξηση της ανεργίας και το κλίμα πολιτικής και οικονομικής ανασφάλειας θα οδηγήσουν σε κατάρρευση εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων μέσα στο φθινόπωρο. Έτσι, ανέτρεξαν στη λύση των δανεικών τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις τους.
Να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Αυτοαπασχολουμένων (ΕΤΑΑ), για τον κλάδο του Ταμείου Νομικών, και ειδικά για το Ταμείο των Συμβολαιογράφων, αιτήθηκε και έλαβε έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ από τον ασφαλιστικό κουμπαρά του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).
Αντίστοιχο αίτημα προς το υπουργείο Εργασίας, για επιπλέον 180 εκατ. ευρώ από το ΑΚΑΓΕ αποφάσισε να στείλει και το ΔΣ του ΙΚΑ. Η απόφαση προβλέπει ότι το δάνειο θα ληφθεί κατά 70 εκατ. ευρώ από τον Τομέα Ασφάλισης Δημοσίου και κατά τα υπόλοιπα 40 εκατ. Ευρώ, από τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.



phgh:voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου