Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Η αλήθεια περί ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗΣ Στράτευσης των Γυναικών


Μέλους ΕΣ ΑΝΕΛ -Πολιτευτή Α Αθηνών (1).
ΠΑΣΟΚ-ΕΓΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ 
Υποστρατήγος (εα) Αγγελος ΠαπαλεξόπουλοςΤου Υποστρατήγου (εα) Αγγελου Παπαλεξόπουλου*
Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση περί ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗΣ Στράτευσης των Γυναικών,ως πρόθεση κατάρτισης Νομοσχεδίου,έχω να καταθέσω κάποιες απόψεις καθόσον ασχολήθηκα με αυτό.
Κατά πρώτον η στράτευση των γυναικών στην Ελλάδα δεν είναι τωρινή,αλλά ισχύει με Νόμο από το 1977.
Κατά δεύτερον,έως τώρα η στράτευση συντελείται μόνο για επαγγελματική σταδιοδρομία και όχι για εκπλήρωση στρατεύσιμης υποχρέωσης.
Υπό αυτό το νομικό καθεστώς εδώ και 4 δεκαετίες έχουν καταταγεί γυναίκες και στους τρεις κλάδους των ΕΔ ,είτε ως μαθήτριες των Στρατ.Σχολών Αξιωματικών κ Υπαξιωματικών ,είτε ως ΕΜΘ,είτε ως ΟΠΥ ή ΕΠΥ παλαιότερα ,είτε ως ΕΠΟΠ πρόσφατα.
Όλες όμως οι κατηγορίες αυτές δεν ανήκουν στην εκπλήρωση υποχρέωσης, αλλά μόνο σε επαγγελματική εξέλιξη.
Η σκέψη αφορά την προαιρετική κατάταξη με θητεία προς ενίσχυση των ΕΔ,και η υποχρεοτικότητα της εξετάζεται παράλληλα με θέσπιση ευρείας δέσμης κινήτρων (bonus) μόνο σε όσες επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν μετά στις ΕΔ ή τα Σώματα Ασφαλείας.
Οι ύβρεις και οι αντιδράσεις που εκτοξεύονται από το ΠΑΣΟΚ,το ΠΟΤΑΜΙ και την ΕΝ.ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι σκόπιμες και στοχεύουν κάθε προσπάθεια που εκδηλώνεται για την ενίσχυση της Αμυντικής Θωράκισης της Χώρας.
Ειδικά το ΠΑΣΟΚ με την ΕΓΕ επί 2 δεκαετίες τουλάχιστον διεξήγαγε αγώνα υπέρ της ισότητας των δύο φίλων.
Τώρα που εκδηλώνεται αυτή η πρόταση και μάλιστα για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ στράτευση ,σε μία χώρα με εντονότατο δημογραφικό πρόβλημα,εκτοξεύει λάσπη και χολή κατά του Υπ ΕΘΑ.
Στην κατηφόρα αυτή το ακολουθούν πρόθυμα τα εξαρτημένα υποβοηθήματα άλλων κέντρων και συμφερόντων όπως το ΠΟΤΑΜΙ κι η ΕΝ.ΚΕΝΤΡΩΩΝ.
Οι Γυναίκες που θέλουν και προσπαθούν προσφέρουν παντού σωστά και ισότιμα,έτσι τα έχουν καταφέρει και καταξιωθεί επί πολλά χρόνια στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου