Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Η κυβέρνηση θα πέσει μέσα στο 2016


tsts

Σύμφωνα με την έκθεση του Αμερικανικού ινστιτούτου Stratfor για το 2016, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επρόκειτο να αντιμετωπίσει δύο πολύ σοβαρά προβλήματα την νέα χρονιά, που ενδέχεται να οδηγήσουν στην πτώση της.
Πρόκειται για την πολιτική αστάθεια και την κοινωνική αναταραχή, αφού όπως αναφέρεται στην έκθεση, η ανάπτυξη θα είναι μηδενική και η ανεργία στα ύψη, ενώ «Αυτό θα οδηγήσει σε διαμαρτυρίες και συχνές συγκρούσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης».
Ένα ακόμα στοιχείο που οδηγεί αναπόφευκτα στο συμπέρασμα πως η κυβέρνηση θα πέσει, είναι η εξαιρετικά μικρή πλειοψηφία που διαθέτει ο κος Τσίπρας στην Βουλή.
Η πρόβλεψη του Stratfor θέλει την αντικατάσταση της παρούσας κυβέρνησης από μια συνασπισμού η οποία θα αποτελείται από τεχνοκράτες.
Επισημαίνεται ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, πως οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές θα πέσουν στο κενό, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του νέου έτους.
«Δεν περιμένουμε να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη το 2016, αλλά τα προβλήματα δεν θα επιλυθούν σύντομα. Η αντίσταση στις μεταρρυθμίσεις, αρχικά των πολιτών, αλλά και των πολιτικών, θα οδηγήσουν την Ελλάδα για ακόμη μία φορά στη σύγκρουση με τους πιστωτές της».









voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου