Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

«Στάθη, τουλάχιστον κάνε μια γλυκιά ανακοίνωση, μη μας καταστρέψεις»


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Εκείνο που πιθανόν να μη γνωρίζετε είναι ότι μία ώρα προτού αρχίσει η κρίσιμη ψηφοφορία για τα δεύτερα προαπαιτούμενα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον Στάθη Παναγούλη. Το τηλεφώνημα διήρκεσε περίπου μισή ώρα και στο διάστημα αυτό δεν αναφέρθηκε καν η λέξη «διαγραφή».
Αλλωστε ο κ. Παναγούλης, συνηθισμένος στις διαγραφές (είχε διαγραφεί και από το ΠαΣοΚ), δεν σκέφτηκε καν ότι μπορεί να τον διέγραφαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και έτσι χαρακτήρισε το πρωθυπουργικό τηλεφώνημα… «απολογητικό», δηλαδή ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθούσε να του πει πως δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο με τις απαιτήσεις των δανειστών (τις οποίες και διαπραγματεύτηκε και ψήφισε). «Γιατί δεν θα ψηφίσεις τα μέτρα;» τον ρώτησε κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας. «Δεν τα ψηφίζω γιατί θέλω να υπερασπιστώ το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» ήταν η απάντηση του κ. Παναγούλη. Κλείνει το τηλέφωνο ο Πρωθυπουργός και ο κ. Παναγούλης δέχεται, όπως έλεγε ο ίδιος στη Βουλή, άλλα δύο τηλεφωνήματα: από την Ολγα Γεροβασίλη και τον Ν. Παππά, που προσπάθησαν να τον μεταπείσουν.
Οταν είδαν ότι δεν τα κατάφεραν, ο κ. Παππάς του είπε: «Στάθη, τουλάχιστον κάνε μια γλυκιά ανακοίνωση, μη μας καταστρέψεις». Και κάτι ακόμη: τους προανήγγειλε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το Ασφαλιστικό γιατί δεν είναι νόμος υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου