Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Τι να πρωτομαζέψουν… Αποσυνδέει την αναβολή του EWG από τη διαπραγμάτευση ο Φλαμπουράρης

flabouraris

Τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν μετά την ανακοίνωση της αναβολής του σημερινού Euroworking group επιχείρησε να διασκεδάσει ο υπουργός Επικρατείας.
«Δεν νομίζω ότι συνδέεται η αναβολή του EuroWorking Group με την διαπραγμάτευση», δήλωσε ο κ. Φλαμπουράρης, προσερχόμενος μαζί με τον υπουργό Οικονομικών στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών το πρωί της Τετάρτης.
Το προγραμματισμένο για σήμερα Εuroworking Group (EWG) που θα εξέταζε την έκθεση των θεσμών για την πορεία υλοποίησης του πρώτου πακέτου των προαπαιτούμενων, αναβλήθηκε διότι ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει μόλις το ένα τρίτο των 49 συμφωνημένων δράσεων, οι θεσμοί δεν έχουν ολοκληρώσει την έκθεσή τους και το EWG δεν είχε αντικείμενο συζήτησης. Κατά τον κ. Φλαμπουράρη, ωστόσο, η αναβολή δεν συνδέεται με τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων.
Οι καθυστερήσεις αυτές αποτελούν και το βασικό θέμα των συζητήσεων μεταξύ των κκ. Τσακαλώτου και Φλαμπουράρη με τους εκπροσώπους των θεσμών την Τετάρτη. Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το πρωί και θα συναντηθούν εκ νέου το απόγευμα. Αποχωρώντας ο κ.Τσακαλώτος επεσήμανε ότι «ήταν η πρώτη εισαγωγική συνάντηση».
Το απόγευμα ο κ. Τσακαλώτος, και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, κ.κ. Γ. Χουλιαράκης και Τ. Αλεξιάδης θα έχουν νέα συνάντηση με στόχο να εξετασθούν από κοινού με τους θεσμούς οι οικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις, ο προϋπολογισμός του 2016 και οι αλλαγές στη φορολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου