Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Την πλήρη υποταγή στους δανειστές προβλέπει ο νέος Προϋπολογισμός...

tsakalotos xouliarakhs proypologismos

Απόλυτη τήρηση των δεσμεύσεων προς τους δανειστές που αναλήφθηκαν από τη χώρα με τη Σύμβαση Οικονομικής Συμφωνίας με τους πιστωτές, προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.
Στο εισαγωγικό τους σημείωμα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, δίνοντας το στίγμα του νέου προυπολογισμού σημειώνουν ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να καταθέτει προϋπολογισμό σε συνθήκες οικονομικής ευημερίας. Αντίθετα οφείλει να λάβει υπόψη τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και να τηρήσει τις πολιτικές της δεσμεύσεις. Από την άλλη, καλείται να επιδιώξει την αναδιανομή των δημόσιων πόρων προς την προστασία των οικονομικά αδυνάτων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Ο συνδυασμός αυτών των δύο προτεραιοτήτων αποτελεί μια σημαντική πρόκληση και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, που θα συνεχισθεί μέχρι την κατάθεση του τελικού σχεδίου».
Στο προσχέδιο προβλέπεται επίσης η συνέχιση της μείωσης του ΑΕΠ και για το 2016 (1,3%), ενώ η ανεργία θα ανέλθει το 25,8% από 25,4% εφέτος.




voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου